Ινδία: Καίνε τα θύματα κορωνοϊού σε αυτοσχέδια κρεματόρια

«Εάν έχουμε περισσότερες σορούς, τότε θα γίνουν αποτεφρώσεις στον δρόμο. Δεν υπάρχει πλέον χώρος εδώ».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Channi Anand/AP Photo


Στην Ινδία κάθε 4 λεπτά ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του.
Η χώρα κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 3.293 θανάτους ασθενών με την COVID-19, νέο τραγικό ρεκόρ με το οποίο ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών – έχει πλέον φθάσει τους 201.187 – σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα στο κράτος του 1,3 δισεκ. κατοίκων.

Ταυτόχρονα, η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε 24 ώρες και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια. Τα έξι εκατομμύρια έχουν διαγνωστεί τον Απρίλιο.



Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις –σε κλίνες, σε φάρμακα, σε οξυγόνο– είναι τεράστιες. Εκατοντάδες πολίτες νοσηλεύονται ακόμη και στα αυτοκίνητά τους.



Σύμφωνα με τον Guardian, στο Δελχί, χώροι στάθμευσης μετετράπησαν σε αυτοσχέδια κρεματόρια, λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων. «Οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν, πεθαίνουν και πεθαίνουν», δήλωσε ο υπεύθυνος ενός κρεματορίου, Τζιτέντερ Σινγκ Σαντί. «Εάν έχουμε περισσότερες σορούς, τότε θα γίνουν αποτεφρώσεις στον δρόμο. Δεν υπάρχει πλέον χώρος εδώ» είπε, προσθέτοντας: «Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι θα δούμε τόσο φρικτές εικόνες».


Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φανερώνουν την τραγικότητα της κατάστασης.


Altaf Qadri1.jpg
Φωτογραφία: Altaf Qadri/AP Photo


Altaf Qadri2.jpg
Φωτογραφία: Rajanish Kakade/AP Photo


Altaf Qadri3.jpg
Φωτογραφία: Altaf Qadri/AP Photo


Altaf Qadri4.jpg
Φωτογραφία: Anupam Nath/AP Photo


Altaf Qadri5.jpg
Φωτογραφία: Altaf Qadri/AP Photo


Altaf Qadri6.jpg
Φωτογραφία: Anupam Nath/AP Photo


Altaf Qadri7.jpg
Φωτογραφία: Sanjeev Gupta/EPA


Altaf Qadri8.jpg
Φωτογραφία: Sanjeev Gupta/EPA


Altaf Qadri9.jpg
Φωτογραφία: AP Photo


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ