Φεμινιστική performance στην Κόκκινη Λίμνη [ΒΙΝΤΕΟ]

Ομάδα γυναικών συγκεντρώθηκε στην Κοκκινοπεζούλα, στο Μιτσερό, σε μία από τις λίμνες που είχαν εντοπιστεί πτώματα του serial killer Νίκου Μεταξά, πραγματοποιώντας μία συμβολική πλην όμως εκκωφαντική διαμαρτυρία.

Article featured image
Article featured image

«Θκυό χρόνια που τότε που εγίναν γνωστές οι 7 ρατσιστικές γυναικοκτονίες, τζαι στον απόηχο της απόφασης για μη άσκηση ποινικής δίωξης στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, αποφασίσαμεν να κάμουμεν μια φεμινιστική performance για να καταγγείλουμε τη συγκάλυψη τζαι την αδιαφορία των θεσμών της ΚΔ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική με το βίντεο ανάρτηση.

Ομάδα γυναικών συγκεντρώθηκε στην Κοκκινοπεζούλα, στο Μιτσερό, σε μία δηλαδή από τις λίμνες που είχαν εντοπιστεί πτώματα του serial killer Νίκου Μεταξά, πραγματοποιώντας μία συμβολική πλην όμως εκκωφαντική διαμαρτυρία.

H δράση δημοσιεύτηκε από τη σελίδα Everyday Sexism Cyprus - Καθημερινός Σεξισμός - Gündelik cinsiyetçilik.


Στην ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρεται:

Θκυό χρόνια που τότε που εγίναν γνωστές οι 7 ρατσιστικές γυναικοκτονίες, τζαι στον απόηχο της απόφασης για μη άσκηση ποινικής δίωξης στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, αποφασίσαμεν να κάμουμεν μια φεμινιστική performance για να καταγγείλουμε τη συγκάλυψη τζαι την αδιαφορία των θεσμών της ΚΔ.

Εθέλαμεν να κάμουμε μιαν παρέμβαση τόσο στον συγκεκριμένο -φορτισμένο συναισθηματικά- χώρο, αλλά τζαι στις συλλογικές αναπαραστάσεις, στον δημόσιο πολιτικό λόγο.

Ακολουθεί απόσπασμα που το κείμενο της συνέλευσης το οποίο εγράφτηκε με αφορμή την απόφαση του γενικού εισαγγελέα να μεν προχωρήσει με τες ποινικές διώξεις, που εννα δημοσιεύσουμε σύντομα.

Το πλαίσιο δράσης ή αδράνειας των ενόχων εν η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης τζιαι η κανονικοποιημένη de facto διχοτόμηση του νησιού, η μαύρη τρύπα, άλλοθι της κυπριακής δημοκρατίας: που ποτζεί έρκουνται με πρόθεση να "αλλοιώσουν τον δημογραφικό μας χαρακτήρα" λαλεί μας ο Νουρής, "ποτζεί φεύκουν τζαι πάσιν όταν εξαφανίζουνται" λαλούν μας οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής οι οποίοι επιλέξαν να μεν διερευνήσουν τες καταγγελίες.

Τα καταγγέλλω μας εν πολιτικά.

Απαιτούμεν να ξανανοίξει η υπόθεση.

Ως δαμέ με τον ρατσισμό.

Ως δαμέ με την πατριαρχία.

Υπό σύσταση Φεμινιστική Ομάδα

#ΜαζίΓιαΤηνΟμοσπονδία24_4

#FederasyonYolundaBirlikte24_4

#Together4Federation24_4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ