Club 27: Επτά θρύλοι της μουσικής που έφυγαν πολύ νωρίς

Έφυγαν πρόωρα, έχοντας όμως καταφέρει να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Article featured image
Article featured image

Στο «Club 27» ανήκουν θρυλικοί καλλιτέχνες της μουσικής που απεβίωσαν σε νεαρή ηλικία και συγκεκριμένα στα 27 τους χρόνια. Για κάποιους θεωρείται ως μια θλιβερή σύμπτωση και για κάποιους άλλους μια βαριά κατάρα που στοιχειώνει τους μουσικούς.


Κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας συγκαταλέγονται στο «Club 27». Ανάμεσά τους και ο Kurt Cobain που απεβίωσε σαν σήμερα, το 1994. Μάλιστα, μετά την αυτοκτονία του frontman των Nirvana ο όρος του «Club 27» έγινε ευρύτερα γνωστός, και έκτοτε καθιερώθηκε.



Robert Johnson (1911-1938) / Αιτία θανάτου: Δηλητηρίαση

Αμερικανός κιθαρίστας / τραγουδιστής της μπλουζ μουσικής . Αν και δεν έκανε μεγάλη καριέρα όσο ζούσε η αξία του εκτιμήθηκε μετά τον θάνατό του, κυρίως τη δεκαετία του 1960. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της μπλουζ μουσικής, ο οποίος αποτέλεσε σημαντική επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες του Ροκ εντ ρολ.

johnson_wide-6982949a5e6d936d40d1c45f19251d60c37e7a45.jpg




Brian Jones (1942-1969) / Αιτία θανάτου: Πνιγμός

Άγγλος μουσικός και ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones. Υπήρξε βιρτουόζος στην κιθάρα και τη φυσαρμόνικα και ήταν ικανός να παίζει ακόμα 29 όργανα. Η καινοτόμα χρήση ανατολίτικων μουσικών οργάνων, που εισήγαγε άλλαξε αποφαιστικά τον ήχο της ροκ σκηνής. Η θέση που κατέχει στην ιστορία της μουσικής θεωρείται υποτιμημένη σε σύγκριση με τη συνεισφορά του.

brian-jones-pixlr-696x442.jpg



Jimi Hendrix (1942-1970) / Αιτία θανάτου: Ασφυξία

Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής. Θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής. Χρησιμοποιώντας στο μέγιστο δυνατό τους ηλεκτρικούς ενισχυτές καθώς και τις δυνατότητες της μουσικής μίξης άνοιξες νέους ορίζοντες στη ροκ μουσική.

Jimi_Hendrix_1967_uncropped.jpg



Janis Joplin (1943-1970) / Αιτία θανάτου: Υπερβολική δόση ηρωίνης

Αμερικανίδα τραγουδίστρια / τραγουδοποιός της ροκ και μπλουζ μουσικής. Κατάφερε να «σπάσει» την ανδροκρατούμενη ροκ μουσική σκηνής και να θεωρηθεί μια από τις πιο επιτυχημένες και ευρέως γνωστές γυναίκες ροκ σταρ της της εποχής της.

b2937602c86a971ea9a73d78bb27a6fa.jpg



Jim Morrison (1943-1971) / Αιτία θανάτου: Καρδιακή ανεπάρκεια (χωρίς αυτοψία)

Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος The Doors. Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής. Το περιοδικό Rolling Stone τον τοποθέτησε στην 47η θέση της λίστας "100 καλύτεροι τραγουδιστές όλων των εποχών".

jim-morrison-12.jpg



Amy Winehouse (1983-2011) / Αιτία θανάτου: Δηλητηρίαση από αλκοόλ

Αγγλίδα τραγουδίστρια / συνθέτρια, της σόουλ, τζαζ και μπλουζ μουσικής. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες του αιώνα μας αλλά και μια από τις πιο αυτοκαταστροφικές προσωπικότητες. Έχει αναγνωριστεί ως επιρροή για την ανάπτυξη της καριέρας πολλών γυναικών καλλιτεχνών της σόουλ μουσικής, καθώς και για την ανανέωση της Βρετανικής μουσικής.

I0000aGDDq6ATLqA.jpg



Kurt Cobain (1967-1994) / Αιτία θανάτου: Αυτοχειρία

Αμερικανός τραγουδιστής / κιθαρίστας και συνθέτης του ροκ συγκροτήματος Nirvana. Θεωρείται πρωτοπόρος και κορυφαίος καλλιτέχνης στην ιστορία της εναλλακτικής ροκ και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της δεκαετίας του 1990. Η μουσική του επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει μέχρι σήμερα την παγκόσμια μουσική σκηνή. Η αδελφή του όπως δήλωσε τον θυμάται να λέει σε παιδική ηλικία πως ήθελε να μπει στο Club 27. O ίδιος έλεγε «Θα γίνω σουπερστάρ, θα γίνω πλούσιος και διάσημος, θα αυτοκτονήσω και θα φύγω δοξασμένος σαν τον Jimi Hendrix ». Σαν σήμερα, το 1994, ο αντισυμβατικός frontman των Nirvana, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και με τον θάνατό του κατάφερε να καθιερώσει τον όρο του Club 27.

kurt-cobain-guitar-kurt-cobain-hd-kurt-cobain-male-celebrities-wallpaper-thumb.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ