Δείτε «σε πρώτο πρόσωπο» την πέραν των 100 χιλιομέτρων διαδρομή που κάλυψε ο Κωστής

Ο νεαρός Γύπας έφτασε μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, παρέα με τον Ίκαρο. Παρακολουθήστε το ταξίδι τους «σε πρώτο πρόσωπο».

Article featured image
Article featured image

«Μπορεί να έχουν περάσει 4 μήνες από τότε που απελευθερώσαμε τον Κωστή, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πήραμε τα μάτια μας από πάνω του. Χάρη στον πομπό GPS, παρακολουθούμε στενά τον νεαρό Γύπα, ο οποίος όχι μόνο επανεντάχθηκε επιτυχώς στον υπόλοιπο πληθυσμό, αλλά εξερευνά κιόλας νέες περιοχές μαζί με άλλους γύπες», αναφέρει η ανάρτηση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου.

Σε ένα ταξίδι που έκανε παρέα με τον Ίκαρο πριν μερικές εβδομάδες κάλυψε πέραν των 100 χιλιομέτρων μέσα σε δύο ώρες φτάνοντας μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς.

Παρακολουθήστε το ταξίδι τους «σε πρώτο πρόσωπο», εδώ: https://bit.ly/39Gnbde


Οι γύπες μπορούν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις μακριά από την αποικία τους ψάχνοντας ενδελεχώς ανοιχτές περιοχές για τροφή. Κι επειδή μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθούν σε οποιαδήποτε γωνιά του νησιού, η αντιμετώπιση των απειλών, και ιδιαίτερα αυτή των δηλητηριασμένων δολωμάτων, είναι σημαντική όχι μόνο στην κύρια επικράτειά τους, αλλά και παγκύπρια.

Η ομάδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες» εργάζεται για να διασφαλίσει ένα ασφαλέστερο μέλλον τόσο για τον Κωστή και όσο και για τους υπόλοιπους γύπες της Κύπρου.

169242474_3962142060499138_6139426768560289033_n.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ