Η πρώτη «έξυπνη» μάσκα για τον κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε αντίθεση με τις χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης, η συγκεκριμένη μάσκα μπορεί να φορεθεί για ένα έτος.

Article featured image
Article featured image

Η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία Honeywell και ο γνωστός ράπερ Will.i.am. (ιδρυτικό μέλος των Black Eyed Peas) παρουσίασαν την «Xupermask», την πρώτη «έξυπνη» μάσκα κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια μάσκα που τηρεί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές κατά του Covid-19 αλλά παράλληλα διαθέτει αυξημένες δυνατότητες.

Μεταξύ άλλων διαθέτει μικρόφωνο και ακουστικά που επιτρέπουν στον χρήστη να ακούει μουσική και να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις με ασύρματη σύνδεση. Μάλιστα τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενή μπαταρία διάρκειας επτά ωρών και μπορεί να φορεθεί για ένα έτος.


Η μάσκα είναι σχεδιασμένη από ελαστικά υλικά, ώστε να είναι άνετη στη χρήση και προσαρμόσιμη στο πρόσωπο. Ο σχεδιασμός της έγινε από τον Χοσέ Φερνάντεζ, ο οποίος δημιούργησε ρούχα και στολές για διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, εξού και το Sci-Fi στυλ της. «Ζούμε σε εποχές επιστημονικής φαντασίας, όμως εν μέσω πανδημίας φοράμε μάσκες από ταινία του χθες. Έτσι, ήθελα μία μάσκα να ταιριάζει με την εποχή μας», δήλωσε ο ράπερ Will.i.am, ο οποίος είχε την ιδέα για τη νέα μάσκα.

will-i-am-sports-xupermask-with-bluetooth-and-led-glow-lights-158942_1.jpg


Η μάσκα θα διατίθεται σε διάφορα χρώματα και η τιμή της ανέρχεται στα $299 (Η.Π.Α). Η διάθεση της σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αρχίσει από σήμερα, 8 Απριλίου.

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ