Η Βανέσα Φεράρι και η εντυπωσιακή εμφάνισή της υπό τους ήχους του Bella Ciao

Το διάσημο τραγούδι των Ιταλών Παρτιζάνων, ξανά στο προσκήνιο.

Article featured image
Article featured image

Η Ιταλίδα αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Βανέσα Φεράρι, επέλεξε να διαγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας υπό τους ήχους του διάσημου τραγουδιού των Ιταλών παρτιζάνων, κερδίζοντας της εντυπώσεις και το χάλκινο μετάλλιο. «Το σημερινό μετάλλιο είναι για μένα ένα σύμβολο σθένους και αντίστασης. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε όλη την Ιταλία σε μία τόσο σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, την 25η Απριλίου, την ημέρα της απελευθέρωσης» δήλωσε η ίδια.

Η 31χρονη Ιταλίδα αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Βανέσα Φεράρι, πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας που έλαβε χώρα στις 25 Απριλίου – ημέρα απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον ναζισμό – και επέλεξε να διαγωνιστεί υπό τους ήχους του διάσημου τραγουδιού των Ιταλών παρτιζάνων, Bella Ciao. Έφυγε από το διαγωνισμό κερδίζοντας της εντυπώσεις και το χάλκινο μετάλλιο.



Η επιλογή της αθλήτριας έγινε θέμα συζήτησης στα social media, με θετικά και υποστηρικτικά σχόλια αλλά και αντιδράσεις. Η ίδια δήλωσε: «Το σημερινό μετάλλιο είναι για μένα ένα σύμβολο σθένους και αντίστασης. Αυτό εκδηλώνεται στην προσωπική μου ιστορία στους διαγωνισμούς που είναι φτιαγμένη από επιτυχίες αλλά επίσης και ήττες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν τα παράτησα. Τα όνειρά μου, μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίζω. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε όλη την Ιταλία σε μία τόσο σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, την 25η Απριλίου, την ημέρα της απελευθέρωσης. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε σύντομα και από την πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, να μπορέσουμε να γεμίσουμε τις αθλητικές αίθουσες, να ανοίξουμε ξανά τα γυμναστήρια, να επανεκκινήσουμε τους αθλητικούς συλλόγους που προσπαθούν να αντισταθούν και να φέρουμε τα πάντα ξανά πίσω στο φυσιολογικό».

Σε προσωπικό επίπεδο, η συγκεκριμένη ημέρα είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τη Βανέσα καθώς αν και διακεκριμένη αθλήτρια, με πολλά μετάλλια και τίτλους, επέστρεψε στις διακρίσεις μετά από αρκετά χρόνια εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού.

Πηγή: thepressproject.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ