Πώς θα σου φαινόταν να ξεκινούσες μια καινούργια ζωή εδώ;

Στη Σικελία πωλούνται σπίτια προς 1 ευρώ.

Article featured image
Article featured image

Το ιταλικό χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια (Castiglione di Sicilia) στη Σικελία, προσφέρει σπίτια στην τιμή του ενός ευρώ. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αίτνα, κοντά στην Ταορμίνα και τις παραλίες της ανατολικής ακτής της Σικελίας.

Σε αυτό το χωριό υπάρχουν περίπου 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια τα οποία είναι προς πώληση. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ξαναζωντανέψει το χωριό το οποίο από τις αρχές του 1900, έχει συρρικνωθεί από τους 14.000 κατοίκους σε μόλις 3.000.

«Έχουμε να διασώσουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά, γεμάτη ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου, έφυγαν πάρα πολλοί άνθρωποι, αφήνοντας πίσω τους ένα σωρό παλιά, γραφικά σπίτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από την Αναγέννηση», δήλωσε ο δήμαρχος Αντονίνο Καμάρντα στο CNN.

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη κάθε ακινήτου με βάση χάρτες και δεδομένα κτηματολογίου. Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία, τα σπίτια θα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές, ξεκινώντας από 1 ευρώ». Τα σπίτια που είναι σε καλύτερη κατάσταση, πωλούνται πιο ακριβά, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να δηλώσουν τον τύπο του σπιτιού που θέλουν και να δώσουν ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανακαίνισή του. Εάν επιλεχθούν θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση εντός τριών ετών. «Κινούμαστε σε δύο παράλληλους δρόμους: επικοινωνούμε με παλιούς ιδιοκτήτες καθώς και με νέους αγοραστές», εξήγησε ο δήμαρχος στο CNN. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, έχουν ήδη λάβει πολλά email από επενδυτές και ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Το χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια λέγεται ότι χτίστηκε το 403 π.Χ. από πρόσφυγες που έφτασαν από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Νάξου, κοντά στη σύγχρονη Ταορμίνα.


Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ