Blind boxes με ζωντανά κατοικίδια ανακαλύφθηκαν στην Κίνα

Το γεγονός έχει προκαλέσει την κατακραυγή των Κινέζων πολιτών.

Article featured image
Article featured image

Τα τελευταία χρόνια η τάση των blind/mystery boxes γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Πολλοί καταναλωτές ανά τον κόσμο παραγγέλνουν μυστηριώδη κουτιά, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς περιέχουν. Ωστόσο, στην Κίνα τα δημοφιλή κουτιά περιέχουν μέχρι και ζωντανά κατοικίδια!

blind boxes 1


Συγκεκριμένα, το θέμα των «pet blind boxes», ήρθε στο προσκήνιο όταν σε φορτηγό μιας courier εταιρείας στην Κίνα, ανακαλύφθηκαν 160 ζωντανά ζώα, κλεισμένα σε κουτιά.


Την επιχείρηση ανέλαβε μία ομάδα διάσωσης ζώων σε συνεργασία με την αστυνομία, η οποία σταμάτησε το φορτηγό που μετέφερε 160 σκύλους και γάτες. Όλα τα ζώα ήταν ηλικίας κάτω των 3 μηνών. Δυστυχώς αρκετά από αυτά βρέθηκαν νεκρά.

blind boxes 2


blind boxes 3


Η εταιρεία courier ζήτησε συγγνώμη από το κοινό και ανακοίνωσε πως έθεσε σε διαθεσιμότητα τον υπάλληλο που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των συναλλαγών.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την κατακραυγή των Κινέζων πολιτών, οι οποίοι καλούν σε μποϋκοτάζ των pet blind boxes και των online αγορών κατοικίδιων. Το κρατικό μέσο Xinhua χαρακτήρισε τα pet blind boxes ως «βεβήλωση της ζωής» και τόνισε πως οι courier εταιρίες και οι e-commerce πλατφόρμες πρέπει να «βελτιώσουν τις διεργασίες τους», ενώ κάλεσε τους αγοραστές και τους πωλητές να «δείχνουν καλή θέληση και περισσότερο σεβασμό για τη ζωή».



Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κίνα, ζώα όπως γάτες, σκυλιά, χελώνες, σαύρες και άλλα, πωλούνται από πολλά δημοφιλή sites, παρόλο που η μεταφορά ζωντανών ζώων απαγορεύεται από τους νόμους της χώρας.

Πηγή: unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ