Η ζωή στα μικροσκοπικά διαμερίσματα της Σεούλ μέσα από 15 συγκλονιστικές εικόνες

Πολλοί τα αποκαλούν «σύγχρονες φυλακές» με τη δυνατότητα εξόδου.

Article featured image
Article featured image

Η Σεούλ έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Νότιας Κορέας, η οποία για τους τουρίστες αποτελεί μια χώρα με προηγμένη τεχνολογία και εντυπωσιακούς ουρανοξύστες. Μάλιστα, η Σεούλ είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς εξαιτίας του υψηλού κόστους των προϊόντων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, μια άλλη πλευρά της χώρας που σπάνια βλέπουν οι επισκέπτες. Μια περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από τα μικροσκοπικά σπίτια, όπου ζουν οι φτωχοί της Νότιας Κορέας. Πολλοί από τους διαμένοντες τα αποκαλούν «σύγχρονες φυλακές» με τη δυνατότητα εξόδου.

Τα «Goshiwons», όπως ονομάζονται τα διαμερίσματα κουτιά, είναι ένα φτηνό μέρος για να σπουδάσει ένας φοιτητής ή μια επιλογή στέγασης για κάποιον που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει ένα διαμέρισμα. Είναι ένας χώρος με ένα κρεβάτι, μια ντουλάπα και ένα μικρό γραφείο. Το μπάνιο και η κουζίνα είναι κοινόχρηστα με τα υπόλοιπα μικροσκοπικά σπίτια. Μάλιστα, αν το σπίτι έχει παράθυρο, τότε το κόστος ανεβαίνει.

Ο νοτιοκορεάτης φωτογράφος, Σιμ Κιου Ντονγκ, ο οποίος πέρασε 5 χρόνια στην Σεούλ μένοντας σε ένα τέτοιο δωμάτιο, αποτύπωσε μέσα από τον φακό του τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι φτωχοί της Νότιας Κορέας.



Με πληροφορίες από Βovary

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ