Ζευγάρι από τα Τρίκαλα παντρεύτηκε με φορεσιές και έθιμα από την εποχή του 1821 [ΒΙΝΤΕΟ]

Το ζευγάρι θέλησε να τιμήσει την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Article featured image
Article featured image

Ζευγάρι από τα Τρίκαλα, την πιο σημαντική μέρα της ζωής του, θέλησε να τιμήσει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε τον γάμο του τηρώντας όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις εκείνης της εποχής. Ακόμα και οι φορεσιές του γαμπρού, της νύφης και του κουμπάρου είναι από την εποχή του 1821.


Ο γάμος του Απόστολου Κωσταρέλλου και της αγαπημένης του Αριάννας, με καταγωγή από τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα.

image-1_2.jpg


γάμοςτρίκαλα.jpg



Ο γαμπρός ξεκίνησε από το χωριό του, το Γοργογύρι, ενδεδυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και καβάλα στο άλογο. Έπειτα από 3 ώρες πορείας μέσα στο δάσος μαζί με τους αδελφικούς του φίλους και κουμπάρους, έφτασε στο Ναό. Εκεί υποδέχθηκε τη νύφη η οποία έφτασε με άμαξα εποχής, που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα Τρίκαλα.


Ακολούθησε η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου, παρουσία ελαχίστων προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον κορωνοϊό.



Πηγή: Updrones

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ