365 Μέρες: Επιστρέφει με δύο σίκουελ στο Netflix

Η πολωνική ταινία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από φεμινιστικές οργανώσεις που υποστήριζαν ότι προάγει την κουλτούρα του βιασμού και ωραιοποιεί το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Article featured image
Article featured image

Η πολωνική ταινία «365 Days» αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Netflix τη χρονιά που μας πέρασε. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις τρείς ημέρες μετά την κυκλοφορία της, είχε βρεθεί στο #1 της πλατφόρμας παγκοσμίως. Επίσης, για εβδομάδες βρισκόταν στο TOP 10, ενώ κατέληξε η τέταρτη στη σειρά ταινία του Netflix με τις περισσότερες αναζητήσεις μέσα στο 2020. Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία της, το Netflix ανακοίνωσε ότι έδωσε ήδη το πράσινο φως όχι για μία, αλλά για δύο συνέχειες της ταινίας, η παραγωγή των οποίων θα ξεκινήσει μέσα στο τρέχον έτος.


Η ταινία, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μπλάνκα Λιπίνσκα, το επονομαζόμενο «πολωνικό Fifty Shades of Grey», είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από φεμινιστικές οργανώσεις σχετικά με τον τρόπο απεικόνισης του βιασμού και της συναίνεσης. Το Netflix πάντως υπόσχεται οτι οι νέες ταινίες θα είναι πιο προσεκτικές σε αυτά τα ζητήματα.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ