Κάποιοι αρνητές της μάσκας ίσως ξεκινήσουν να τη φοράνε

Για να προστατεύουν από τους εμβολιασμένους.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον Independent, οι αρνητές μάσκας βρήκαν τελικά έναν λόγο να αρχίσουν να φορούν μάσκες. Αυτό αφορά σε μια θεωρία συνωμοσίας που εξαπλώνεται στα social media και ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μπορούν να μεταδοθούν από ένα άτομο με ανοσία σε μη εμβολιασμένες γυναίκες και στη συνέχεια να επηρεάσουν το αναπαραγωγικό τους σύστημα.

Η βασική ανησυχία πίσω από τη θεωρία συνωμοσίας είναι ότι η «μετάδοση» θα προκαλέσει ακανόνιστη εμμηνόρροια, στειρότητα και αποβολές, όπως αναφέρει το Vice.

Παρόλο που οι κορυφαίοι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι αδύνατο να μεταδώσει κάποιος το εμβόλιο, αυτό δεν μπορεί να καθησυχάσει τους συνωμοσιολόγους οι οποίοι άρχισαν πλέον να φοβούνται τόσο πολύ που αποφάσισαν να αρχίσουν να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας των δύο μέτρων.

«Υπάρχει κάτι που μεταδίδεται από όσους έχουν εμβολιαστεί με αυτό το δηλητήριο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Larry Palevsky, αντιεμβολιαστής παιδίατρος από τη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια μιας online ομιλίας του. Επιπλέον, είπε ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει «να έχουν ένα σημάδι στα χέρια τους που να λέει “Έχω εμβολιαστεί παρόλο που δεν είναι εμβόλιο”, ώστε να τα αποφεύγουμε».

5ce71769594ea54b3d01af73.jpg


Κατά τη διάρκεια ενός άλλου livestream αντιεμβολιαστών, η Sherri Tenpenny, αντιεμβολιάστρια που διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας για τον COVID-19, πρότεινε ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ίσως χρειαστεί να «μείνουν μακριά από αυτούς που το έχουν κάνει… για πάντα».

Στον ιστότοπο 4chan κάποιος ρώτησε αν θα έπρεπε να φορούν μάσκα για να αποφύγουν τη «μετάδοση», ενώ ένας χρήστης του Twitter αναρωτήθηκε αν αυτός και η οικογένεια του πρέπει να αρχίσουν να φορούν μάσκες.

«Θα παρακολουθώ αυτές τις ιστορίες μετάδοσης του εμβολίου σαν γεράκι», έγραψε ένας άλλος στο Twitter. «Θα πρέπει τα μέλη της οικογένειας μου να φοράνε μάσκες για να προστατευθούν από το εμβόλιο;».

Παρόλο που η θεωρία συνωμοσίας είναι εντελώς αβάσιμη, αυτό δεν εμπόδισε τη διάδοσή της. Τον Απρίλιο, ένα κοσμηματοπωλείο στην Kelowna της Βρετανικής Κολομβίας (βλ. φώτο παρακάτω), δέχτηκε έντονες αντιδράσεις όταν οι ιδιοκτήτες κρέμασαν μια πινακίδα που έλεγε ότι απαγορεύεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, λόγω ανησυχιών για πιθανή μετάδοση του εμβολίου.

sun-city-silver-and-gold.jpg


Επιπλέον, ένα ιδιωτικό σχολείο στο Μαϊάμι απαγόρευσε στους εμβολιασμένους δασκάλους να έρχονται σε επαφή με μη εμβολιασμένους μαθητές.

merlin_187120293_dc6415d1-b93a-4d83-8193-efd73a306465-jumbo.jpg
Φωτογραφία: Scott McIntyre / The New York Times



Πηγή: Μικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ