Ο Μάνος, η Φωφώ, η Τασού και η υπόλοιπη παρέα διηγούνται τις ιστορίες τους

Όλα όσα επιθυμούν να γίνουν, να αισθανθούν ή και να προκαλέσουν.

Article featured image
Article featured image

Η εικαστική θεραπεύτρια Κατερίνα Αχιλλέως παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Personaggi», μια «διαφορετική» εικαστική έκθεση στον πολυχώρο Beat παζάρ στη Λεμεσό.


Στον κόσμο των «Personaggi» η ψυχική κατάσταση δεν ορίζει κανέναν. Όλοι είναι ίσοι ή όμοιοι, με μερικές πινελιές ιδιαιτερότητας.

Personaggi.jpeg
Mr Koko, acrylic & ink on paper 30x42Σαν έτοιμοι λοιπόν από καιρό, ο Μάνος, η Φωφώ, η Τασού και η υπόλοιπη παρέα έχουν να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. Όλα όσα επιθυμούν να γίνουν, να αισθανθούν ή και να προκαλέσουν.


Οι «Personaggi» πορεύονται μεταξύ φαντασίας και ρεαλισμού. Αγαπούν και εκφράζονται καλύτερα μέσα από τα χρώματα και τις υφές. Γίνονται για λίγο πρωταγωνιστές, σπάνε την εκκωφαντική σιωπή τους και προσμένουν να τους δεις. Ή καλύτερα, να τους ακούσεις.


Personaggi2.jpeg
Νino, Mixed Media on canvas, 150x100

Personaggi, (Προσωπικότητες) - Τα άτομα που ξεχωρίζουν λόγω κάποιων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που φέρουν.Εγκαίνια ‘Έκθεσης: 26 Μαΐου | 19:00.

Την έκθεση θα προλογίσει η Δρ.Μάχη Κλεάνθους, πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Κυπρού.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Μαΐου-2 Ιουνίου 2021

Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.30 , 15.00-20.00

PERSONAGGI flyerΛαμβάνει χώρα στο Beat Παζάρ, Χατζηλοιζη Μηχαηλίδη 20, πάροδος πλατείας Σαριπόλου, απέναντι απο το Μάλλον Γλυκύς Παραδοσιακό Καφενείο, Λεμεσός

Πληροφορίες: 99 894253

Είσοδος ελεύθερηΚατερίνα Αχιλλέως .jpeg


Η Κατερίνα Αχιλλέως είναι κάτοχος πτυχίου Καλών Τεχνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εικαστική Θεραπεία από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης του Τμήματος Ψυχικής Υγείας – USL Rome, καθώς και σε δημόσια σχολεία της Ρώμης με παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα προσαρμογής καθώς και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες. Εργάστηκε ως Βοηθός Ακαδημαϊκού Προσωπικού στη Ακαδημία Καλών Τεχνών και έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις.


Με την επιστροφή της στην Κύπρο εργάστηκε με την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης – Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – παρέχει υπηρεσίες Εικαστικής Θεραπείας στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας – Υπουργείο Υγείας στα τμήματα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Προμηθέα, Κέντρο Ημέρας – Λεμεσός και στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας – Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Επίσης, διατηρεί εργαστήρι στο οποίο προσφέρει ατομικά και ομαδικά προγράμματα Εικαστικής Θεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ