Οι μουσικοί του δρόμου που κέρδισαν τον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο

Η παραμυθένια ιστορία των Måneskin εξ Ιταλίας, που το βράδυ του Σαββάτου 22 Μαΐου κέρδισαν τη Eurovision.

Article featured image
Article featured image

Σαρώνοντας ειδικά στο televoting, οι Ιταλοί ξεκίνησαν πριν από μια εφταετία την πορεία τους στο τραγούδι, παίζοντας μουσική στον δρόμο, απέδειξαν ότι όλα είναι πιθανά άμα είσαι στοχροπροσηλωμένος.

Σήκωσαν το βαρύτιμο έπαθλο στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που έλαβε χώρα στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ και πλέον ετοιμάζονται να κατακτήσουν τον κόσμο με τις μουσικές και τα live τους.



Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η καριέρα τους, μέσω μιας συνέντευξης που οι ίδιοι παραχώρησαν πριν από μερικές ημέρες στο OGAE.

Βρέθηκαν για πρώτη φορά πριν από εφτά χρόνια και δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν πως το πάθος τους για τη μουσική πρέπει να πάρει σάρκα και οστά. Η Victoria (μπάσο) και ο Thomas (κιθάρα) συναντήθηκαν με τον Damiano (τραγουδιστής) και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το συγκρότημα της παιδικής τους ηλικίας. Τους έλειπε ο ντράμερ, αλλά μέσα από μια αγγελία στο Facebook ο Ethan επικοινώνησε μαζί τους και αυτό ήταν. Το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί.

Για το όνομα του συγκροτήματος, η δανέζικη καταγωγή της Victoria έκανε τη δουλειά. Måneskin, ή στα ελληνικά «Σεληνόφως». Έκτοτε, 18 πλατινένιοι δίσκοι, 5 χρυσοί δίσκοι, μια τεράστια επιτυχία το “Torna a casa”.


«Ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική στο δρόμο και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στα πρώτα μας βήματα. Μας δίδαξε πώς να κερδίσουμε ένα κοινό και προσπαθήσαμε να είμαστε 100% οι εαυτοί μας. Εμπειρίες πολύ σημαντικές για τις μετέπειτα συναυλίες σε Ιταλία και Ευρώπη.

Το “Il ballo della vita” ήταν το πρώτο άλμπουμ που ηχογραφήσαμε. Σαν νέοι και καθοδηγούμενοι από το ένστικτό μας, θέλαμε ο πρώτος μας δίσκος να έχει αυτή τη νότα, έναν εορτασμό μουσικής, νεολαίας και ελευθερίας.

Από το ξεκίνημα μας έχουμε λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς. Είτε σχολικοί είναι αυτοί, είτε τοπικοί, είτε ακόμα και το X Factor. Το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ήταν κάτι σαν τη φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Το “Zitti e Buoni” είναι ένα λυτρωτικό κομμάτι που αναφέρεται στην επιθυμία μας να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο με τη μουσική μας. Το τραγούδι είναι χαρακτηριστικό ροκ τραγούδι, όπως άλλωστε και το στυλ μας, με τον “ωμό”, παραμορφωμένο ήχο του. Γράφτηκε για να προκαλέσει τις προκαταλήψεις...


Ήμασταν πραγματικά περήφανοι που συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ Sanremo με τον δικό μας ροκ ήχο. Θέλαμε να είμαστε οι ίδιοι και να παίξουμε τη μουσική μας, με όλη τη δέσμευση, το πάθος και την εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια. Δεν σας κρύβουμε ότι εκπλαγήκαμε με τη νίκη μας. Ήταν κάτι που πραγματικά δεν το περιμέναμε και πιστεύουμε πως είναι ένα σημάδι της αλλαγής που έρχεται».

Italy-Eurovision-2021-Winners-Maneskin.jpg


Για τη Eurovision είχαν πει:

«Η Eurovision είναι μια ευκαιρία για εμάς να προβάλουμε όσα πρεσβεύουμε σε ένα διεθνές κοινό και όχι μόνο στους οπαδούς μας που μας ακολουθούν σε όλα μας τα βήματα. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που μπορούμε να λάβουμε μέρος σε μια εκδήλωση που περιλαμβάνει πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη και ανυπομονούμε να εκπροσωπήσουμε την Ιταλία με τη μουσική μας. Περιμένουμε να δώσουμε όλη μας την ενέργεια στη σκηνή!».


Τα σχέδια για το μέλλον (ή τουλάχιστον τι σχεδίαζαν πριν τη νίκη)

Η επόμενη χρονιά, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, προβλέπεται αρκετά έντονη. Οι συναυλίες μας λείπουν αρκετά. Έχουμε ήδη προγραμματίσει 11 συναυλίες στην Ιταλία (οι 4 εκ των οποίων είναι ήδη SOLD OUT), από το Δεκέμβριο αυτού του έτους μέχρι και τον Απρίλιο του 2022, ενώ σκεφτόμαστε να παίξουμε ζωντανά και στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ