To Ελληνικό Πρόσωπο του Federico Garcia Lorca

Το έργο του Federico Garcia Lorca βρήκε πρόσφορο έδαφος στον χώρο της ελληνικής διανόησης, καθώς οι αναζητήσεις του Ισπανού ποιητή έδεσαν απόλυτα με τη στροφή στην Πρωτοπορία και τη Λαϊκότητα που κυριάρχησε στη Μεταπολεμική Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image

Το ξεκίνημα έγινε με τον Ματωμένο Γάμο από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (1948). Ακολούθησε το Romancero Gitano του Θεοδωράκη, σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη (1967). Με κεντρικό άξονα τα έργα Ματωμένος Γάμος σε διασκευή για φωνή, κιθάρα και τσέλο, και ολόκληρο το Romancero Gitano για κιθάρα και φωνή που θα ακουστούν για πρώτη φορά με αυτή τη μορφή στην Κύπρο, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια άλλων σημαντικών συνθετών σε ποίηση του Λόρκα - συνοδευόμενα από στίχους, κείμενα και εικόνες που μας αποκαλύπτουν σημαντικές πτυχές του έργου του - παρουσιάζουμε τον ποιητή που τραγουδήθηκε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι.

Ο Λόρκα ενσωματώνεται στη συλλογική μας κουλτούρα, καθώς οι Έλληνες δημιουργοί προσέγγισαν και απέδωσαν το έργο του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο καθένας συνθέτοντας έτσι το ελληνικό του πρόσωπο.

Σάββατο 5 Ιουνίου

Ώρα 20.30 (διάρκεια 90΄)

Εισιτήρια €12 & €10

FlashArt @ Rialto 2

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Πληρ. 77777745

05 06 Lorca pic1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ