Μια αλλιώτικη μπουγάδα απλώθηκε σήμερα στον Μόλο της Λεμεσού

Και κάπως έτσι 2.300 παιδικές φανελίτσες «άπλωσαν» την ευτυχία, στέλνοντας το μήνυμα της ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά του συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Article featured image
Article featured image

Συνολικά 2.300 φανέλες μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων της Λεμεσού κοσμούν από το πρωί τον μόλο Λεμεσού, με την ολοκλήρωση της δράσης «Απλώνω ευτυχία», κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 25.000 ευρώ για τον σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή».

Η δράση, μια πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του μαθήματος Αγωγής Υγείας, Γεωργίας Σολωμού, ξεκίνησε στις 13 Απριλίου και σε αυτήν συμμετείχαν 17 δημοτικά σχολεία, οι μαθητές και μαθήτριες των οποίων ζωγράφισαν σε φανέλες το τι σημαίνει γι’ αυτούς ευτυχία. Συγκέντρωσαν επίσης χρήματα, είτε βοηθώντας σε δουλειές του σπιτιού, είτε φτιάχνοντας και πουλώντας λεμονάδες και λιχουδιές σε συγγενείς, φίλους και γείτονες.

Μπουγάδα.jpg


Μπουγάδα 2.jpg



Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις, η δράση στόχευε, ώστε τα παιδιά να αναγνωρίσουν τι σημαίνει εθελοντισμός, συμπαράσταση, ενσυναίσθηση, στήριξη και βοήθεια σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Αποκορύφωμα της δράσης ήταν το σημερινό άπλωμα της μπουγάδας της ευτυχίας των 2.300 φανέλων στον μόλο Λεμεσού, όπου εξήραν το έργο των μαθητών και μαθητριών δημοτικές αρχές και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Μπουγάδα 4.jpg



Ο δε Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε ότι «τα παιδιά στέλνουν μήνυμα ελπίδας και είμαστε τυχεροί που τα παιδιά μας είναι καλύτερα από εμάς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφράστηκε επίσης η άποψη όπως η δράση επεκταθεί παγκύπρια και ακόμη και πανελλήνια, για το άπλωμα της μεγαλύτερης μπουγάδας ευτυχίας στον κόσμο.


Κείμενο: ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: "Ένα Όνειρο Μια Ευχή"

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ