Τα τρία πρόσωπα-έκπληξη στα οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε μέρος της τεράστιας περιουσίας του

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η περιουσία του Δούκα του Εδιμβούργου δεν θα μοιραστεί μόνο σε μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, o πρίγκιπας Φίλιππος είπε ένα τελευταίο «ευχαριστώ» σε τρεις συνεργάτες του που τον συνόδευσαν για μία ζωή, περιλαμβάνοντάς τους στη διαθήκη του. Η περιουσία του δούκα του Εδιμβούργου, που έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών, εκτιμάται σε 30 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (δηλ. περίπου 34.900.000 ευρώ) και σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου δεν θα μοιραστεί μόνο σε μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Συγκεκριμένα τρεις στενοί υπάλληλοι του πρίγκιπα Φίλιππου συμπεριλαμβάνονται στη διαθήκη, ενώ φυσικά κύριος δικαιούχος της περιουσίας του θα είναι όπως όλα δείχνουν η βασίλισσα Ελισάβετ. «Σε αντίθεση με άλλους βασιλείς, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος για τους τρεις συνεργάτες, που τον φρόντιζαν», ανέφερε πηγή στο Fabulous.


O Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ υπηρέτησε ως γραμματέας του πρίγκιπα Φίλιππου και ταξίαρχος για μια δεκαετία, ενώ οι άλλοι δύο άντρες είναι ο ιπποκόμος του, Γουίλιαμ Χέντερσον και ο παρκαδόρος Στίβεν Νιντοζάντιλο.


ac-comp-prince-philip-aides-v2.jpg
Ο Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ (αριστερά) και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο (δεξιά).


Και οι τρεις άντρες ήταν πολύ κοντά στον δούκα στα τελευταία του χρόνια με τον κ. Μίλερ Μπέικουελ να εκπροσωπεί τον Δούκα σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις, όταν δεν μπορούσε να παρευρεθεί ο ίδιος. Ο Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο έμεναν μαζί με τον Φίλιππο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κατοικία Γουντ Φαρμ στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ του Νόρφολκ. Ο Χέντερσον ήταν μάλιστα μαζί του τις δύο τελευταίες μέρες του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

NINTCHDBPICT000648113448.jpg
O Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο Γουίλιαμ Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο ακολούθησαν την πομπή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.



Αν και αρκετοί θεωρούσαν ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα είναι το τελευταίο άτομο που θα έβαζε στη διαθήκη του, εντούτοις ο Φίλιππος έδειξε ότι δεν κρατά καμιά κακία στον εγγονό του και τον συμπεριέλαβε στο τελευταίο έγγραφο της ζωής του. Βέβαια στη συνέντευξή τους στην Όπρα, τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν μιλήσει με εκτίμηση και αγάπη για τον Φίλιππο, αλλά και για τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Στα παιδιά του, πρίγκιπα Κάρολο, πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπα Έντουαρντ και πρίγκιπα Άντριου έδωσε το ελεύθερο να «πάρουν οτιδήποτε θέλουν» από την πλούσια συλλογή των 13.000 (!) συλλεκτικών βιβλίων του.

ξξξ.jpg



Η πηγή δήλωσε στη Sun ότι όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο ο Φίλιππος και λίγο πριν από τον θάνατό του υπέγραψε φωτογραφίες που μπήκαν σε κορνίζες και δόθηκαν με προσωπική αφιέρωση στους ανθρώπους που αγαπούσε και τον φρόντιζαν. Λεπτομέρειες για τη διαθήκη και τους κληρονόμους δεν έχουν διαρρεύσει με τον εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ να δηλώνει κατηγορηματικά: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και τέτοιες ρυθμίσεις είναι ιδιωτικές».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ