Ο viral χορός ενός φυσιοθεραπευτή με την 95χρονη ασθενή του

«Μου έδειξε τα βασικά βήματα του χορού και από τότε, σε κάθε συνεδρία χορεύαμε όλο και περισσότερο ώσπου το κάναμε μέρος της θεραπείας», αναφέρει ο 28χρονος φυσιοθεραπευτής.

Article featured image
Article featured image

O 28χρονος φυσιοθεραπευτής Sean Lissner βοηθά την 95χρονη Dorothy εδώ και ένα χρόνο, από τότε που έσπασε το ισχίο της. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρία τους ανακάλυψε ότι η ασθενής του υπήρξε στο παρελθόν χορογράφος και δασκάλα χορού, έτσι της ζήτησε να του διδάξει μερικά βήματα. Μέσα σε τέσσερις μήνες ο 28χρονος έμαθε να χορεύει κλακέτες και πλέον ο χορός είναι ένα βασικό κομμάτι σε κάθε συνεδρία τους. «Μου έδειξε τα βασικά βήματα του χορού και από τότε, σε κάθε συνεδρία χορεύαμε όλο και περισσότερο ώσπου το κάναμε μέρος της θεραπείας», ανέφερε ο Sean.


Ο φυσιοθεραπευτής είπε ότι η ενσωμάτωση του χορού στη θεραπεία βοήθησε τη Dorothy να βελτιώσει την ισορροπία και την ευκινησία της και ότι «τα μάτια της έλαμψαν» όταν της ζήτησε να τον διδάξει. Μέσω της κίνησης και του χορού, ο Sean βοήθησε στη γρήγορη ανάρρωση της ασθενούς του, αλλά κυρίως κατάφερε να της δώσει πίσω «τη χαρά του χορού και της ζωής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική «Ιndependent».

Ο Lissner δημοσίευσε ένα βίντεο τους στο YouTube, στο οποίο περιγράφει την Dorothy ως την «καλύτερη του φίλη». Η Dorothy λέει στο βίντεο: «Είμαστε πολύ καλό ζευγάρι γιατί του αρέσει πολύ να χορεύει ενώ εγώ χορεύω όλη μου τη ζωή και γι’ αυτό έχω πολλά να του μάθω». Στη συνέχεια τους βλέπουμε να χορεύουν μαζί κρατώντας χέρια.



Το βίντεο δημοσίευσε στο Twitter και η κόρη της Dorothy, η ηθοποιός Annette O’Toole, γράφοντας: «Είμαι περήφανη για τη μητέρα μου και τον φυσιοθεραπευτή της, Sean Lissner, που της έδωσε πίσω τη χαρά του χορού και της ζωής».

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ