Ανακαλύφθηκε νέο είδος πτερόσαυρου που μοιάζει με Πόκεμον

Το Sinomacrops, όπως ονομάστηκε, είχε στόμα βατράχου και φτερά νυχτερίδας.

Article featured image
Article featured image

Επιστήμονες ανακάλυψαν απολιθώματα ενός καινούργιου είδους πτερόσαυρου που ζούσε στη σημερινή βόρεια Κίνα, κατά την Ιουράσια Περίοδο, πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια.


Το Sinomacrops, όπως ονομάστηκε, έχει το μέγεθος περιστεριού και ανήκει σε ένα είδος πτερόσαυρου γνωστού για το στόμα βατράχου. Οι επιστήμονες εξέτασαν το απολίθωμα με αξονική τομογραφία και μελέτησαν περίπου εκατό ανατομικά χαρακτηριστικά του ζώου πριν συμπεράνουν ότι ήταν ένα είδος που δεν είχε ανακαλυφθεί.

Οι πτερόσαυροι ζούσαν στη Γη κατά τη μεσοζωική περίοδο (περίπου 66 έως 252 εκατομμύρια χρόνια πριν). Ήταν τα πρώτα ερπετά που μπορούσαν πετάξουν, με μεγέθη που κυμαίνονταν από μέγεθος σπουργιτιού μέχρι καμηλοπάρδαλης.


Ένας καλλιτέχνης παλαιοντολογίας έχει σχεδιάσει το καινούργιο ζώο με βάση το απολίθωμα και υποθέσεις που έκαναν οι επιστήμονες για τα χαρακτηριστικά των συγγενών πτεροσαύρων.

pokemon.jpg



Ο Sinomacrops είχε μεγάλη ουρά, μεγάλα μάτια και φτερά νυχτερίδας. Πολλά είναι γνωστά για τις διατροφικές συνήθειες του πτερόσαυρου, αλλά οι συγκεκριμένοι μάλλον τρέφονταν με έντομα.

Πηγή: VICE Greece

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ