Τα νεογέννητα ανθρωποπούλια στη «μάχη» κατά των τρωκτικών [ΕΙΚΟΝΕΣ]

«Το ανθρωποπούλι θεωρείται το καλύτερο βιολογικό όπλο στη μάχη κατά των τρωκτικών», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Article featured image
Article featured image


Όπως αναφέρεται στο κείμενο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook το Τμήμα Δασών, οι φωτογραφίες νεοσσών ανθρωποπουλιού (Tyto alba) λήφθηκαν μετά τον έλεγχο από Λειτουργούς του Τμήματος σε διάφορες τεχνητές φωλιές που τοποθετήθηκαν στη βορειοδυτική πλευρά του Δάσους Πάφου.

Ανθρω.jpg


Ανθρωπ.jpg


Ανθρωπξ.jpg


Ανθρωποο.jpg


Ανθρωποπ.jpg





«Το Ανθρωποπούλι», σημειώνεται περαιτέρω «θεωρείται το καλύτερο βιολογικό όπλο στη μάχη κατά των τρωκτικών. Το κάθε άτομο καταναλώνει χιλιάδες τρωκτικά κατά τη διάρκεια της ζωής του, απαλλάσσοντας τον άνθρωπο από τη χρήση δηλητηρίων και άλλων χημικών σκευασμάτων, τα οποία εκτός από κόστος, επιβαρύνουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία».

Ανθρωποπο.jpg


Ανθρωποπούλια.jpg


Ανθρωποπούλια 2.jpg


Ανθφ.jpg



Ως γνωστόν ένα ζευγάρι ανθρωποπουλιών μπορεί να καταναλώσει ένα τεράστιο αριθμό τρωκτικών κάθε χρόνο (3000-6000). Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί ως σύμμαχος του ανθρώπου και κυρίως των γεωργών στην προσπάθεια καταπολέμησης των τρωκτικών χωρίς έξοδα και χωρίς να επιβαρύνεται η φύση από την αλόγιστη χρήση δηλητηρίων.


Ανθφξ.jpg


Ανξ.jpg


Ανξφ.jpg


Νεοσσοί Ανθρωποπουλιού (Tyto alba) μετά το σημερινό έλεγχο από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών σε διάφορες τεχνητές...

Δημοσιεύτηκε από Τμήμα Δασών στις Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ