Σε ποια περίπτωση θα απαιτείται το safe pass στις υπεραγορές

Οι διευκρινίσεις του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών.

Article featured image
Article featured image


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών (ΠΑΣΥΠΕ) με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Κυριακή, διευκρινίζει προς τους καταναλωτές ότι δεν απαιτείται το safe pass για ψώνια στις υπεραγορές, αλλά απαιτείται σε περίπτωση που οι πελάτες αποφασίσουν να επισκεφθούν τον χώρο εστίασης της υπεραγοράς που λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο για φαγητό ή καφέ.


Διευκρινίζει περαιτέρω ότι για τις υπεραγορές που λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα, δεν απαιτείται το safe pass νοουμένου ότι οι καταναλωτές θα μεταβούν αποκλειστικά και μόνο στην υπεραγορά και μετά θα αποχωρήσουν χωρίς να διακινηθούν στα άλλα καταστήματα στον ευρύτερο χώρο των εμπορικών κέντρων. Σε περίπτωση που αποφασίσουν να το πράξουν προαπαιτείται το safe pass, εξηγεί.


Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι από τη Δευτέρα 10.05.2021 καταργείται η υποχρέωση για εξυπηρέτηση μέχρι τις 9:00 το πρωί αποκλειστικά και μόνο ατόμων ΑΜΕΑ και ατόμων άνω των 65 ετών.


Συμπληρώνει, τέλος, πως το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των υπεραγορών, αλλά και των άλλων συναφών καταστημάτων τροφίμων, κατά την πανδημία, παραμένει το ίδιο χωρίς οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ