Η προϊστορία του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς

Σήμερα, Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στις 16.00, στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ραντεβού με την ιστορία.

Article featured image
Article featured image

Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει με σκληρή δουλειά και υπομονή την ανοδική του πορεία, κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Μένει να δούμε αν αυτό θα είναι για να σηκώσει την κούπα στον ουρανό του Παρισιού.

Σημειώνεται ότι με την τεράστια πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος φιναλίστ σε Grand Slam, από το 2010 και μετά. Εκείνη τη χρονιά ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ είχε γράψει ιστορία, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open.

Παράλληλα, ο «Στεφ» έγινε ο νεότερος που προκρίνεται στον τελικό του Roland Garros, μετά τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος το 2008 είχε φθάσει στην τελική δυάδα του Γαλλικού Open, σε ηλικία 22 ετών.

Ο πρώτος Έλληνας που θα πάρει Grand Slam;

Με νίκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα κατακτήσει Grand Slam. Ήδη, έχει γράψει ιστορία με τη συμμετοχή του στον τελικό -κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει ποτέ κανένας αθλητής από την Ελλάδα στην μακρόχρονη ιστορία του τένις. Ακολουθώντας ξέφρενη πορεία στο Roland Garros ο #tsitsifast διεκδικεί την κούπα στον μεγάλο τελικό του Γαλλικού Όπεν. Αντίπαλός του ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς των 18 Grαnd Slam, ο οποίος επικράτησε με 3-1 σετ του Ράφα Ναδάλ στον δεύτερο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός, επιστρέφοντας από το 0-1.

Για να φθάσει μια «ανάσα» από το τρόπαιο στο Παρίσι, ο «Στεφ» σημείωσε τη μία επιτυχία πίσω από την άλλη. Συνέτριψε τον Μεντβέντεφ, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, και έριξε με εμφατικό τρόπο στο καναβάτσο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με απίστευτο σασπένς. Η φαινομενικά εύκολη πρόκριση εξελίχθηκε σε ένα παιχνίδι - θρίλερ για γερά νεύρα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να είναι τελικά αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

H επική αναμέτρηση με τον Ζβέρεφ ξεπέρασε σε διάρκεια τις 3,5 ώρες. Το βίντεο με τον τελευταίο πόντο που πήγε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.


Η προϊστορία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Με πολλούς να κάνουν λόγο για «αποκαθήλωση» του Ράφα Ναδάλ στο έδαφός του (σ.σ. ο Ισπανός έχει σηκώσει 13 φορές την κούπα στο Παρίσι), ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει βάλει πλώρη για το 19ο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Σέρβος τενίστας, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, στοχεύει να «πιάσει» στη λίστα τους Ναδάλ και Φέντερερ (σ.σ. έχουν από 20), ζευγαρώνοντας τις κούπες στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει μία φορά το Roland Garros, 9 το Australian Open, 5 το Γουίμπλεντον (Wimbledon) και 3 το US Open. Τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μελβούρνη ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο απόλυτος «άρχοντας», νικώντας με 3-0 σετ τον Μεντβέντεφ.

Στον τελικό του Roland Garros ο 34χρονος τενίστας αντιμετωπίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο «Philippe Cartier», κυνηγώντας το 19ο Grand Slam. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώνονται. Συνολικά, ο «Τsitsifast» έχει αναμετρηθεί 7 φορές στο παρελθόν με τον «Νόλε», μετρώντας δύο νίκες και πέντε ήττες. Η πιο πρόσφατη ήταν τον περασμένο Μάιο στη Ρώμη όταν ο μέγας Στέφανος Τσιτσιπάς «στρίμωξε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο χώμα και χρειάστηκε η βροχή για να διακόψει την ξέφρενη πορεία του. Την επόμενη ημέρα μετά τη διακοπή, και το momentum της αναμέτρησης να έχει αλλάξει υπέρ του Σέρβου, ο «Στεφ» γνώρισε την ήττα από τον Τζόκοβιτς σε δραματικό αγώνα (2-1 σετ).

novak-djokovic_0.jpg
© EPA/YOAN VALAT


Τα λόγια του Τζόκοβιτς για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Μετά την εμφατική νίκη του κόντρα στον «βασιλιά στο χώμα» Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Στέφανο Τσιτσιπά, επισημαίνοντας με νόημα: «Ξέρω ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται ο #tsitsifast, ο «Νόλε» τόνισε: «Είναι φοβερό επίτευγμα για τον Τσιτσιπά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ. Είναι σε εξαιρετική φόρμα, είναι πρώτος στο Race, έχει συνολικά τα καλύτερα αποτελέσματα».

Και πρόσθεσε: «Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης και πιθανότατα είναι η καλύτερή του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό των πέντε σετ πέρυσι. Ξέρω ότι θα είναι και αυτό ένα δύσκολο ματς για μένα».

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ