Όταν η Πάολα Ρεβενιώτη συνάντησε τη Δήμητρα της Λέσβου

Είχε πάει στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου, αρχές του 2017, και συνάντησε τη Δήμητρα -ή τον Δημητράκη, όπως τον φώναζαν οι κάτοικοι του ψαροχωρίου- η οποία ήταν από παιδί διαφορετική.

Article featured image
Article featured image

Μιλώντας στην Πάολα Ρεβενιώτη, την εμβληματική προσωπικότητα, ακτιβίστρια και τρανς, αναφέρθηκε στο πώς είναι να μεγαλώνει ένας ιδιαίτερος άνθρωπος σε μία τόσο κλειστή κοινωνία αλλά και πώς είναι να αισθάνεσαι πρόσφυγας σε ένα χωριό που έχει πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αφού επί μήνες κατέφθαναν εκατοντάδες πρόσφυγες μετά το ταξίδι τους από τις τουρκικές ακτές στις βάρκες του θανάτου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Πριν από μερικές ώρες, με αφορμή την τραγική εξέλιξη της ιστορία της Δήμητρας, η Πάολα Ρεβενιώτη έκανε την εξής ανάρτηση:

Και έτσι, μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών, θα βάλει ο αδελφός της τα γυναικεία φορέματα που αγαπούσε η Δήμητρα και τα αγόραζε από ένα ιταλικό περιοδικό, θα ξεκολλήσει και τον γυμνό Ιησού από τον τοίχο του σπιτιού της που αγαπούσε πολύ, το χωριό θα βυθιστεί για λίγο στην ενοχή του, θα αναλογιστούν μερικοί πώς φέρθηκαν σε έναν συχωριανό τους που γνώριζαν από μικρό παιδί, σίγουρα θα πάνε στην κηδεία, και η σακούλα σκουπιδιών με τα ρούχα τα γυναικεία θα καταλήξει στη χωματερή, όπως και η ζωή της.

Και το σπίτι της, που είναι στο κέντρο του χωριού, από το άλλο καλοκαίρι θα δέχεται τουρίστες σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αλλά εμείς οι ξένοι θα τη θυμόμαστε σαν τον πληγωμένο άγγελο που καθότανε κάτω από τον ήλιο στην εκκλησιά της Παναγιάς της Γοργόνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ