Αντί για μπομπονιέρα, σε βάφτιση στην Κύπρο έδιναν αυτά στους καλεσμένους

Η ανάρτηση από κτηνιατρική κλινική που επιβεβαιώνει ότι η «ευρηματικότητα» κάποιων ενίοτε ξεπερνά κάθε όριο.

Article featured image
Article featured image

Τι κι αν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που κάποιοι στο νησί κλήρωναν ζωντανά ζώα στις πασχαλινές εκδηλώσεις στα χωριά και τραβούσαν στο καζαντί για να κερδίσουν καναρίνια.

Τόσο η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου στα θέματα που αφορούν στην ευημερία των ζώων όσο και η αυστηρή εφαρμογή του νόμου εκ μέρους των Αρχών, έφεραν την κοινωνία μας σε ένα καλό επίπεδο, με τον σεβασμό απέναντι σε κάθε ζωντανό να είναι κάτι περισσότερο από δεδομένος.

Υπάρχουν πάντα φυσικά και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όπως φαίνεται από ανάρτηση κτηνιατρική κλινικής στην Κύπρο, πρόσφατα, σε μια βάφτιση στο νησί, αντί για μπομπονιέρες δόθηκαν ως «δώρο» στους καλεσμένους μικρά χελωνάκια. Τα οποία «δώρα» είχαν την κατάληξη που θα δείτε στην παρακάτω ανάρτηση.

Τραγικό και καταδικαστέο να συμβαίνει αυτό εν έτει 2021.

199368741_10225276184627765_5386880038447602957_n.jpg



Σε σχέση με τον περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμο του 1994

3.-(1) Ο παρών Νόμος καθορίζει το γενικό πλαίσιο των κανόνων συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά το χειρισμό ζώων με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας και ευημερίας τους.

(2) Ο παρών Νόμος εφαρμόζεται μόνο στα δεσποζόμενα. αδέσποτα ή αιχμάλωτα ζώα, καθώς και στα ζώα τα οποία με οποιοδήποτε τρόπο βρίσκονται κάτω από ανθρώπινη επίβλεψη και έλεγχο.

(3) Ο παρών Νόμος ισχύει και δεσμεύει κάθε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, μέσα στην επικράτεια της Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων της Κυβέρνησης και των λοιπών οργάνων και αρχών της Δημοκρατίας.



Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ