Μια συζήτηση μεταξύ νέων ατόμων με προσφυγικό υπόβαθρο, που μεγάλωσαν και ζουν εδώ, στην Κύπρο.

Το 5o επεισόδιο του #YouthCast έχει τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Χτίζοντας την Ελπίδα».

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Cyprus Refugee Council) διοργανώνουν με την υποστήριξη του γραφείου της UNHCR στην Κύπρο, διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Χτίζοντας την Ελπίδα», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 20:30.

Στο 5o επεισόδιο του #YouthCast, θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ νέων ατόμων με προσφυγικό υπόβαθρο, που μεγάλωσαν και ζουν εδώ, στην Κύπρο. Αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της διαδρομής με αισιοδοξία και δύναμη, μιλάνε για τη νέα τους πατρίδα, τις χαρές και τις λύπες τους, φωτίζοντας ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας. Στόχος της συζήτησης είναι να αγκαλιάσει τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της σύγχρονης Κύπρου και να αναδείξει τη διαφορά που μπορεί να έχει στις ζωές όλων μας, η υιοθέτηση αποτελεσματικών πολιτικών ένταξης.

Στη ζωντανή συζήτηση θα αφηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες οι Ζαχαρίας Μαζλούμ Αξού (Φοιτητής στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), Μπρίτνεϊ Άδε (Φοιτήτρια στο τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), Νικολέτα Έπουα (Φοιτήτρια στο τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου) και Ράμα Αλ Χαπράτ (Μαθήτρια Γ’ Λυκείου). Συντονίζει ο Ετινόσα Ερεβμπεναζιέ (Φοιτητής στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας / Συνιδρυτής του Generation for Change CY).

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω των σελίδων των ΟΝΕΚ/Κέντρων Πληροφόρησης Νέων/Cyprus Refugee Council στο Facebook. Όλα τα επεισόδια του #YouthCast μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι του στο Spotify.

ImeraProsfigon_Facebook-twitter panel.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ