Virtual Open Days, για τα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών του Ινστιτούτου Κύπρου

Ένας διεθνής οργανισμός, με επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, παρουσιάζει αυτές τις μέρες τα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματά του.

Article featured image
Article featured image


Το Ινστιτούτο Κύπρου -Κέντρο Αριστείας στην έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση- το οποίο λειτουργεί ως ερευνητική και εκπαιδευτική πύλη ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, προτείνει ποιοτικές και αναγνωρισμένες σπουδές στην Κύπρο.

Ο σημαντικός αυτός οργανισμός που βρίσκεται στο νησί μας, και ο οποίος ασχολείται µε θέματα παγκόσμιας σημασίας, µε έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και τις διεθνείς συνεργασίες, ενώ επίσης έχει διακριθεί και αναγνωρίζεται διεθνώς για το καινοτόμο έργο του και τα πρωτοποριακά ερευνητικά του προγράμματα, διοργανώνει αυτές τις μέρες τρεις διαδικτυακές εκδηλώσεις ενημέρωσης.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως, μέσω των διαδραστικών παρουσιάσεων «Virtual Open Days», οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να ζητήσουν διευκρινίσεις για τις απαιτήσεις των προγραμμάτων, τις διαδικασίες αίτησης εισδοχής, τις δυνατότητες εξασφάλισης υποτροφιών και οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές.



Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 18:00-19:00 μ.μ.

Περιβαλλοντικές Επιστήμες, MSc/MPhil (Μεταπτυχιακό)

Ενέργεια, Περιβάλλον και Ατμοσφαιρικές Επιστήμες (Διδακτορικό)


environmental coverphoto.png



Τρίτη, 22 Ιουνίου, 18:00-19:00 μ.μ.

Επιστήμη Δεδομένων και Προσομοίωση, MSc (Μεταπτυχιακό)

Υπολογιστικές Επιστήμες (Διδακτορικό)


data eventcover.png



Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 18:00- 19:00 μ.μ.

Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά, MSc (Μεταπτυχιακό)

Επιστήμη και Τεχνολογία στην Αρχαιολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιά (Διδακτορικό)


PHOTO.png



Στη διάρκεια των Virtual Open Days, Λειτουργοί του Ινστιτούτου Κύπρου θα παρουσιάσουν τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών, τις διαδικασίες αίτησης εισδοχής, αλλά και τις ευκαιρίες εξασφάλισης υποτροφιών. Συντονιστές ή καθηγητές των προγραμμάτων θα παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών, ενώ φοιτητές και απόφοιτοι του Ινστιτούτου Κύπρου θα μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις από τη φοίτησή τους στο ΙΚυ.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την παρουσίαση.



Απαραίτητη η εγγραφή στην πλατφόρμα GoToWebinar

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και θα είναι ανοικτή για το κοινό. Για να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε, υποβάλλοντας ερωτήσεις ή σχόλια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε εγγραφεί στην πλατφόρμα GoToWebinar, από όπου θα μεταδοθεί ζωντανά η εκδήλωση. Μόλις εγγραφείτε, θα λάβετε αυτόματη επιβεβαίωση μέσω email, ενώ ακολούθως θα μπορείτε να κάνετε εγγραφή πατώντας στον σύνδεσμο του προγράμματος που σας ενδιαφέρει.

Το Ινστιτούτο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για εισδοχή φοιτητών κατά το Φθινοπωρινό εξάμηνο του 2021 μέχρι τις 3 Ιουλίου 2021 (για φοιτητές που δεν χρειάζονται φοιτητική βίζα). Το Φθινοπωρινό εξάμηνο αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: Virtual Open Days


Email: office.school@cyi.ac.cy


Τηλ: +357 22208614 | Web: https://www.cyi.ac.cy/



Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών Ινστιτούτου Κύπρου

Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Κύπρου ιδρύθηκε το 2010 με στόχο να εκπαιδεύει τους μελλοντικούς ηγέτες στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Παρέχει αναγνωρισμένα πτυχία ανώτατης εκπαίδευσης, εστιάζοντας στο μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Διατηρεί ένα μικρό αριθμό φοιτητών υψηλού επιπέδου που είναι πλήρως ενσωματωμένοι στις ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου. Με τη χρήση των πιο εξελιγμένων μεθόδων και τεχνικών, οι φοιτητές αποκτούν μια άρτια πρακτική εκπαίδευση και κατάρτιση, ενώ έχουν πρόσβαση σε υπερσύγχρονες υποδομές και συμμετέχουν σε έρευνες με διεθνώς αναγνωρισμένες ερευνητικές ομάδες.


Ινστιτούτο Κύπρου: Κέντρο Αριστείας, Έρευνας και Εκπαίδευσης


Το Ινστιτούτο Κύπρου, ένας διεθνής, µη κερδοσκοπικός ερευνητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός µε επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό λειτουργεί ως ερευνητική και εκπαιδευτική πύλη, ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο – Μέση Ανατολή.

Ασχολείται µε θέματα παγκόσμιας σημασίας, µε έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και τις διεθνείς συνεργασίες, ενώ έχει διακριθεί και αναγνωρίζεται διεθνώς για το καινοτόμο έργο του και τα πρωτοποριακά ερευνητικά του προγράμματα.

Έχει καθιερωθεί ως περιφερειακό επιστημονικό Κέντρο Αριστείας στην έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση και αποτελείται από τέσσερα εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία µε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς στους αντίστοιχους τομείς:


- Ερευνητικό Κέντρο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων (EEWRC)

- Ερευνητικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισµό (STARC)

- Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CASTORC)

- Ερευνητικό Κέντρο για το Κλίμα και την Ατµόσφαιρα (CARE-C)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ