Η «Καρολάιν» θα δολοφονείται κάθε μέρα

«Είναι βλάκας. Αν έπαιρνε εκείνη τη στιγμή την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή», ήταν η εμετική δήλωση μέλους της ελληνικής Αστυνομίας. Και όσο γίνονται τέτοιες δηλώσεις, η Καρολάιν θα πεθαίνει κάθε μέρα.

Article featured image
Article featured image


Η Καρολάιν δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της. Ούτε από Αλβανούς μετανάστες ούτε από σπείρα αλλοδαπών κλεφτών, βιαστών ή δολοφόνων. Η Καρολάιν δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη που είχε αναφέρει στις αρχικές του δηλώσεις πως οι δράστες μάλλον μιλούσαν αλβανικά ή γεωργιανά. Και μεγάλος μέρος της κοινωνίας τον πίστεψε. Γιατί ήταν η εύκολη λύση. Ή η λύση που θα βόλευε όλους μας. Ο Μπάμπης, όμως, που σκότωσε στη ψύχρα τη σύζυγό του είναι Έλληνας, με καλή δουλειά και υπεράνω κάθε υποψίας. Και κυρίως γυναικοκτόνος. Για να πούμε τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα.



Η «Κάρολαιν» θα συνεχίζει να δολοφονείται κάθε μέρα

Ναι, κάθε μέρα. Κάθε λεπτό. Εις τους αιώνας των αιώνων. Όχι Αμήν. Όσο υπάρχουν μυαλά και στόματα όπως αυτό του Σταύρου Μπαλάσκα, οι γυναίκες θα μετρούν πληγές και τραύματα, ενίοτε θανατηφόρα. Όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή τους.

Ο συνδικαλιστής, λοιπόν, της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε μια άθλια δήλωση, μιλώντας για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά και τη σύλληψη του πιλότου για τη δολοφονία της συζύγου του. Έδειξε μάλλον να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το άλλοθι και τα ελαφρυντικά που θα μπορούσαν να αναγνωριστούν στον 32χρονο και τον κάθε επίδοξο γυναικοκτόνο παρά για την ουσία της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω κύριος που είναι, επαναλαμβάνουμε, και συνδικαλιστής, όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο για το τι δείχνει η στάση του πιλότου με το να κάνει 8 ώρες να ομολογήσει την πράξη του, αυτός απάντησε κάπως έτσι: «Δείχνει ότι είναι βλάκας, γιατί εκείνη τη στιγμή που σκότωσε την γυναίκα του, αν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του, ότι τα έχασε και “τρελάθηκε”… αν έπαιρνε την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή… θα πήγαινε “εν βρασμώ ψυχής” σε οικογενειακό καυγά, “χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή”, “δε λειτουργούσα εγώ”, με πρότερο έντιμο βίο, άλλα 4.000 πράγματα. Θα πήγαινε πέντε, έξι χρόνια φυλακή;», όπως εκτίμησε.

«Είναι νέο παιδί», συνέχισε. Και εμείς σκεφτόμαστε από πότε η ΕΛ.ΑΣ δίνει οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους; Από πότε η βλακεία κάποιου συνοψίζεται στη μη εξεύρεση των κατάλληλων ελαφρυντικών για συγκάλυψη της φρικτής του πράξης; Δηλαδή, κύριε Μπαλάσκα, αν ο Μπάμπης «ξεμπέρδευε» με λίγα χρονάκια στη στενή, θα ήταν λιγότερο βλάκας; Και ούτε γάτα ούτε ζημιά; Α, και για να ξηγιόμαστε. Και η Καρολάιν νέα κοπέλα ήταν.

Δείτε τις δηλώσεις από το 16:00 και μετά.



Η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.


Α.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ