Κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι τη Δευτέρα του Κατακλυσμού

Δείτε στον σχετικό χάρτη του Kitasweather ποιες περιοχές αφορά η κίτρινη προειδοποίηση, αλλά και ποιες ώρες.

Article featured image
Article featured image

Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο νησί, εκ των οποίων κάποιες από αυτές θα είναι έντονες κατά την διάρκεια της προειδοποίησης. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν την εκδήλωση κυρίως μονοκυτταρικών καταιγίδων (Pulse Severe), χωρίς να αποκλείoνται και πολυκυτταρικές καταιγίδες. Οι κίνδυνοι από τέτοιου είδους καταιγίδες είναι ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο έως 2 εκατοστά με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Τοπικά, λόγω της έντασης και της αργής κίνησης των καταιγίδων, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας ή τα 55 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών στα ορεινά/ημιορεινά ενώ οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας, ή τα 40 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο. Επίσης λόγω της αυξημένης ηλεκτρικής δραστηριότητας που αναμένεται, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιών ή/και πυρκαγιών “ζόμπι” κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά.

Ισχύει από: 11:30 Τ.Ω, 20/06/2021. Μέχρι 18:30 Τ.Ω, 21/06/2021

Ώρα έκδοσης: 20:30 Τ.Ω, 20/06/2021

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού, πατήστε εδώ!

Η πιο πάνω προειδοποιήση ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στον κίτρινο χρωματισμό, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη.

kitasweather-2021-06-20_17-44-20_369016.png



Κεντρική φωτογραφία: Dimitris Vetsikas / Pixabay

Πηγή: KitasWeather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ