Ιδαίον Project live στο Artnaldas Concept Exprerience, στη Λευκωσία

Με τους Βαγγέλη Γέττο και Hugo Enrique Olivos, στις 12 και 19 Ιουλίου.

Article featured image
Article featured image


Το Ιδαίον Άντρον, η κατακόρυφη σπηλιά στις κορυφές του Ψηλορείτη, στην Κρήτη, η τοποθεσία όπου γεννήθηκε ο Δίας, συμβολίζει με τρόπο επιβλητικό τον μύθο: το αιώνιο καταφύγιο του ανθρώπου. Όταν η Ιστορία μπερδεύεται, αναλαμβάνει ο μύθος. Όταν η γλώσσα αδυνατεί να εξηγήσει, αναλαμβάνει η μουσική: η μυθολογία των ήχων.

Βαγγέλης Γέττος.jpg
Ο Βαγγέλης Γέττος


*Στην κεντρική φωτογραφία είναι ο Hugo Enrique Olivos

Ο Βαγγέλης Γέττος, ψηλαφώντας το concept του αιώνιου σπηλαίου, παρουσιάζει για πρώτη φορά τις δικές του αυθεντικές συνθέσεις που εκκινούν από τα ηχοχρώματα της κρητικής μουσικής και της ανατολικής Μεσογείου και επεκτείνονται στο prog rock, το stoner, το flamenco και το fusion. Με τα κομμάτια του, το λαούτο και την φωνή του συναντά τον Μεξικάνο drummer Hugo Henrique Olivos που, παίζοντας τύμπανα και κρουστά, προσδίδει στο project μία ιδιαίτερη, δυναμική εξωστρέφεια. Συμμετέχει η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή.

Μέσα από εξιστορήσεις σχετικά με τις αφορμές και τις περιστάσεις από τις οποίες ξεπήδησαν τα κομμάτια και μέσα από μία πηγαία ανάγκη επικοινωνίας με το κοινό, το ‘’Ιδαίον Project’’ βουτά στο ατέλειωτο σπήλαιο της μουσικής και φέρνει στην επιφάνεια έναν πολυσύνθετο ορυκτό ήχο. Όλα αυτά στον ατμοσφαιρικό υπαίθριο χώρο του Artnaldas Concept Experience.

Artnaldas Concept Experience, Αρνάλδας 2, 1060, Λευκωσία

12 & 19 Ιουλίου 2021, 20.30

Κρατήσεις: 22 350355 (8.00-19.00)


Ιδαίον_FB post.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ