Αύξηση νοσηλευόμενων με κορωνοϊό - Χωρίς εμβόλιο οι περισσότεροι

Αυτή τη στιγμή, οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 ανέρχονται στους 47, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ και οι 9 διασωληνωμένοι.

Article featured image
Article featured image

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Alpha, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Πάμπος Χαριλάου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών είναι ανεμβολίαστα άτομα, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι τα 54-55 έτη.

Αυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς προκαλεί ανησυχία είναι τόσο η αύξηση του ποσοστού θετικότητας, όσο και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αφού την τελευταία βδομάδα οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν κατά 50% (από 30 έγιναν 47).

«Δεν είναι μεγάλος αριθμός σε σχέση με τους 300 που νοσηλεύαμε την περασμένη περίοδο αλλά αυτό δεν μπορεί να μας εφησυχάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Χαριλάου.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα από ECDC για να δούμε το μέγεθος της εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης. Αυτοί που θα επηρεαστούν πρώτα είναι οι ανεμβολίαστοι, γι’ αυτό η έκκλησή μας είναι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό για να προστατεύσουν τον εαυτό και την οικογένειά τους».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι χθες (Τρίτη) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.



Φωτογραφία: Martha Dominguez de Gouveia / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον είσοδο στα εθνικά μουσεία της Βρετανίας

Article featured image

Αστρονόμοι ανακάλυψαν υπερσπάνιο άστρο από το αρχαίο σύμπαν

Article featured image

Σε ιαπωνικά νησιά, η εξαφάνιση 131 γατών έφερε την επιστροφή ενός πουλιού