Εταιρεία στην Ιαπωνία κατασκεύασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ

Η συσκευή (αφού πρώτα ξεφουσκώσει) χωράει σε ένα σακίδιο πλάτης.

Article featured image
Article featured image

Mια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, σε συνεργασία με τη Mercari, ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, παρουσίασαν ένα φουσκωτό σκούτερ με πολλαπλά πλεονεκτήματα: Ευέλικτο στην πόλη, «μαλακό» και ελαφρύ στη μεταφορά, πιο ορατό από ό,τι ένα ποδήλατο ή ένα πατίνι, που χωρά σε μία τσάντα.



Το «Poimo» -συντομογραφία από τις λέξεις Ρortable και Inflatable Mobility- πιστεύεται πως είναι η πρώτη προσωπική συσκευή μετακίνησης «μαλακής κινητικότητας» που επιτρέπει στον χρήστη της να συμπιέσει το σκούτερ και να το μεταφέρει μαζί του. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, τον Μάιο του 2020, το Poimo ήταν φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας θερμοπλαστική ουρεθάνη και ζύγιζε μόλις 7,5 κιλά, κάτι που ενδεχομένως έχει αλλάξει, καθώς έκτοτε, η ερευνητική ομάδα έκανε περαιτέρω βελτιώσεις και αναβαθμίσεις.


Έπειτα, οι εμπνευστές του έκαναν διάφορες εξατομικευμένες προσαρμογές, με αποτέλεσμα η συσκευή εκτός από ηλεκτρικό σκούτερ, να λειτουργεί και ως αναπηρικό αμαξίδιο ή μοτοσικλέτα. Όλες οι εκδοχές του τροφοδοτούνται από έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, ενσωματωμένο στη ρόδα.

Poimo2.jpg


Poimo-motorcycle.jpg


poimo-inflatable-motorcycle-portable-designboom-004.jpg



*Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για την τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας του, καθώς η φουσκωτή αυτή συσκευή μετακίνησης βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία βελτιώσεων - σε σχέδιο, βάρος και ασφάλεια.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ