Εσύ γνωρίζεις το «δεξί χέρι» των bartender;

Το επάγγελμα του bartending (ή λειτούργημα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, αν αναλογιστεί κανείς τι ακούν και βλέπουν οι άνθρωποι κάθε μέρα) μπορεί να φαίνεται cool και διασκεδαστικό. Ωστόσο, η όλη διαδικασία που περνάει ένας bartender από την προετοιμασία στην εκτέλεση και την ικανοποίηση του πελάτη, είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το bartending, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο αγχωτικές εργασίες (2017, U.S News & World Reports)!

Article featured image
Article featured image

Ένας bartender οφείλει να είναι πολυπράγμων -multitasker δηλαδή- για να μπορεί να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στον πελάτη του. Στο ζενίθ της κάθε βάρδιας οι παραγγελίες πάνε και έρχονται και ο bartender καλείται να ετοιμάσει δεκάδες cocktail στη σειρά, το κάθε ένα με τη δική του ιδιαιτερότητα, ενώ παράλληλα να επικοινωνεί με τον κόσμο, να ψυχαγωγεί, να χαμογελά, ακόμα και να κάνει τον ψυχολόγο (βλέπε «λειτούργημα» που αναφέραμε και στην αρχή)! Καλή μνήμη, επικοινωνία, οργάνωση, δημιουργικότητα και ψυχραιμία είναι μόνο μερικά από τα πολλά χαρακτηριστικά που απαιτούνται στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Πέραν όμως από αυτές, ένας καλός bartender χρειάζεται και τα κατάλληλα «εργαλεία» που θα του επιτρέψουν να κάνει τη δουλειά του σωστά και γρήγορα.

Τα πιο σημαντικά εργαλεία είναι κατά βάση οι πρώτες ύλες για τα cocktails τους, όπως για παράδειγμα τα Three Cents, μια σειρά από artisanal, premium mixers και σόδες που από πολλούς θεωρούνται το «δεξί χέρι» των απανταχού bartenders. Με τα εξαιρετικά ποιοτικά και φυσικά συστατικά τους, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα ανθρακικού (κοινώς μπουρμπουλήθρα) τα Three Cents αποτελούν το μυστικό όπλο των bartenders για να δημιουργήσουν μοναδικά κοκτέιλ, κρατώντας τα φρέσκα και «ζωντανά» μέχρι και την τελευταία σταγόνα.

Οι δημιουργοί των Three Cents, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που έχει ένας bartender για να μπορεί να φτιάχνει δροσιστικά cocktails και long drinks κρατώντας πάντα ευχαριστημένους τους πελάτες, δημιούργησαν την ομώνυμη σειρά που διαθέτει επτά διαφορετικές γεύσεις σόδας αλλά και τέσσερα τόνικ.

Από τη σειρά ξεχωρίζει το Pink Grapefruit Soda, το οποίο δημιουργήθηκε για να σβήσει την ανικανοποίητη δίψα τον ιδρυτών για να φτιάξουν την τέλεια «Paloma», το εθνικό Cocktail του Μεξικού.

Στην Κύπρο, την αποκλειστική πώληση και διανομή των προϊόντων Three Cents έχει η Tempo Beverages Cyprus Ltd.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ