Ποιος είναι ο ιερομόναχος που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Το χρονικό της επίθεσης.

Article featured image
Article featured image

Αποσβολωμένη για άλλη μια φορά η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι που πραγματοποίησε ιερομόναχος με σκοτεινό παρελθόν εναντίον ιεραρχών, στη Μονή Πετράκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Ο 37χρονος ιερομόναχος είχε σε πρώτο βαθμό καθαιρεθεί και το απόγευμα της Τετάρτης το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του. Ο αποσχηματισμός του δράστη είχε να κάνει για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως επιβεβαίωσε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό, πληροφορία που επιβεβαιώνουν και πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης o ιερομόναχος ξαφνικά έβγαλε από την τσάντα του μπουκάλια με βιτριόλι εκτοξεύοντας το καυστικό υγρό στα πρόσωπα και τα χέρια των μητροπολιτών, τραυματίζοντας επτά από αυτούς. Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.

Ο δράστης όπως αναφέρουν πληροφορίες συνελήφθη γρήγορα, καθώς από την περιοχή περνούσε ένα περιπολικό της αστυνομίας. Ο δράστης έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών όπου και κρατείται.


Ποιος είναι ο 37χρονος ιερομόναχος

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος αρχικά υπηρετούσε στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας κοντά στην πόλη της Βέροιας. Ωστόσο υπήρξαν παράπονα από τους πιστούς για τη συμπεριφορά του και έτσι μετατέθηκε στο Καλοχώρι Ημαθίας όπου και υπηρετούσε μέχρι τη σύλληψη του για κατοχή 1,8 γραμμαρίων κοκαΐνης το 2018. Τότε παύθηκε από τα καθήκοντά του και η υπόθεση πήρε την νομική οδό.

Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μοναδικό στο οποίο στο οποίο είπε πρωταγωνιστήσει. Πριν από αυτό είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να χειροδικήσει σε βάρος γυναίκας. Στα πρωτοφανή επεισόδια, το Μάιου του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Στη συνέχεια πήγε με ένα καδρόνι, επιχείρησε να επιτεθεί σε μεσήλικη γυναίκα. Πήγε έξω από το σπίτι της και την φώναζε να βγει έξω με ακατανόμαστες εκφράσεις. Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του και συνελήφθη.

Πήγη: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ