Ταξιδεύουμε με το ποδήλατο σε ολόκληρο το νησί, μέσα από 15 εξαιρετικές φωτογραφίες

Σήμερα (3 Ιουνίου) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Cyprus Cyling Club


Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους να έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη.


Ο ΟΗΕ έχει ορίσει τη σημερινή ημέρα ως την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Η απόφαση ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018, στη γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού κατόπιν μιας παγκόσμιας εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας.

Με αφορμή τη σημερινή γιορτή του ποδηλάτου, μαζέψαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας 15 εξαιρετικές φωτογραφίες από το cyclingcyprus. Σύμφωνα με τους ίδιους ο «στόχος του Cyprus Cyling Club είναι η δημιουργία μίας κοινότητας με υγιή ανταγωνισμό, νέα περί ποδηλασίας και πολλές φωτογραφίες από κάθε μήκος και πλάτος του νησιού».

Πηγή: σαν σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ