Οι αγώνες αυτοκινήτων μεταφέρονται από την άσφαλτο στον αέρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Article featured image
Article featured image

Η Airspeeder ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμή του ιπτάμενου ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου της. Το Alauda Mk3 είναι ένα eVTOL σκάφος, που πέταξε στη νότια Αυστραλία με την Αρχή Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας να επιτηρεί την πτήση. Ένας πιλότος χειρίστηκε απομακρυσμένα μία μη επανδρωμένη έκδοση του σκάφους, φτάνοντας σε ύψος 500 μέτρων και ταχύτητα 100km/h μέσα σε 2.8 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία διαρκεί μόλις 15 λεπτά, ωστόσο οι ομάδες μπορούν να αλλάζουν μπαταρίες μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.


Ο πιλότος χειρίστηκε το Mk3 μέσα από ένα περιβάλλον που προσομοιώνει το πιλοτήριο, ενώ χρησιμοποιήθηκε LiDAR και ραντάρ για να αποφευχθεί κάποια σύγκρουση.


Η δοκιμή ανοίγει το δρόμο για το πρωτάθλημα EXA, το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις αγώνες αργότερα μέσα στο 2021 και θα αποτελείται από τέσσερις ομάδες με δύο πιλότους η κάθε μία. Τα δεδομένα από αυτούς τους αγώνες θα χρησιμοποιηθούν για να περάσουμε σε αγώνες με επανδρωμένα eVTOL το 2022.

Ο ιδρυτής της Airspeeder και Alauda Aeronautics, Matthew Pearson, δήλωσε: «Τίποτα δεν ωθεί την καινοτομία όπως οι αγώνες. Ο κόσμος είναι έτοιμος για ανεπτυγμένη κίνηση στον αέρα και είμαστε περήφανοι που γράφουμε ιστορία, εισάγοντας τους πρώτους αγώνες του κόσμου για ιπτάμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Airspeeder και η EXA αντιπροσωπεύουν το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μία ελκυστική και ενθουσιώδη επίδειξη των δυνατοτήτων των ιπτάμενων αυτοκινήτων ως την καθοριστική επανάσταση στις μετακινήσεις αυτής της γενιάς».

Πηγή: unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ