Ανακοινώθηκαν οι νέες ημερομηνίες της παράστασης «ΤΟ ΤΑΒΛΙ»

17 και 18 Ιουνίου στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου στις 20:30 και στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού στις 19 Ιουνίου, 2 παραστάσεις στις 18:00 και στις 21:00.

Article featured image
Article featured image

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζουν «ΤΟ ΤΑΒΛΙ» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω κορωνοϊού και τώρα έχει επαναπρογραμματιστεί για τις πιο πάνω ημερομηνίες, Στη Λευκωσία η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου.

Μετά από μια πετυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι 2019 σε ολόκληρη την Ελλάδα, η παράσταση ξεχώρισε και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό, συνέχισε παραστάσεις το χειμώνα στην Αθήνα και ετοιμάζεται για την Κύπρο. Μια κωμωδία χαρακτήρων, όπου αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους.

IMG_6865.JPG


Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

«ΤΟ ΤΑΒΛΙ», είναι έργο προφητικό και γι' αυτό πάντα επίκαιρο. Πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

Εισιτήρια από την Tickethourcom.cy │ Tηλ: 77 77 70 40

Πληροφορίες │ Tηλ: 25 372855

*Με τη στήριξη των Δήμων Στροβόλου και Λεμεσού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ