Φουτουριστικές «πύλες» ενώνουν τη Λιθουανία με την Πολωνία σε πραγματικό χρόνο

Ένα πρότζεκτ που έχει σκοπό να ενώσει τον κόσμο.

Article featured image
Article featured image

Μια φουτουριστική «πύλη» τοποθετήθηκε σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις, το Βίλνιους (Λιθουανία) και του Λούμπλιν (Πολωνία), μειώνοντας τις αποστάσεις μεταξύ των δύο αυτών λαών. Αν και απέχουν 424 χιλιόμετρα, οι κάτοικοί τους μπορούν να χαιρετηθούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, χάρη στο μοναδικό αυτό πρότζεκτ.
Οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου του Βίλνιους και του ιδρύματος Benediktas Gylys οραματίστηκαν το εγχείρημα αυτό ως αντίδοτο «στην κοινωνική απομόνωση» και «τη μοναχική αντίληψη της ζωής». Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος το οποίο, σε καιρούς πανδημίας και εγκλεισμού εκατομμυρίων ανθρώπων, λαμβάνει άλλη σημασία, αναδεικνύοντας την ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, μεταξύ των λαών.

portal 4.jpgΌπως αναφέρει η Benediktas Gylys στην ανακοίνωσή της, οι πύλες είναι «μια διαδραστική γέφυρα στην ενότητα, μια πρόσκληση υπέρβασης των προκαταλήψεων, των διαφωνιών που ανήκουν στο παρελθόν, μια πρόσκληση υπέρβασης της ψευδαίσθησης του εμείς κι αυτοί».

portal 3.jpgΑρχής γενομένης από τις δύο αυτές πόλεις, οι εμπνευστές του εγχειρήματος φιλοδοξούν να μεταφέρουν τις πύλες διάδρασης σε Λονδίνο και Ρέικιαβικ, φέρνοντας πιο κοντά Βρετανία και Ισλανδία.Με πληροφορίες από LiFO / iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ