Γιατί όλοι μιλάνε για τον συνταξιούχο από την Τήλο;

«Έτσι που μου μιλάνε όλοι τώρα αισθάνομαι σαν να κέρδισα λαχείο με 50 εκατ. ευρώ».

Article featured image
Article featured image

«Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στο χώρο της υγείας» αναφέρει ο 77χρονος από την Τήλο, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Ροδιακή.

Ο λόγος για τον κύριο Γιάννη Μανουσάκη, ο οποίος δώρισε το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου, αγόρασε ένα εξάρτημα 6.700 ευρώ για να λειτουργήσει ο τομογράφος στο νοσοκομείο, έδωσε 37.400 ευρώ για την αγορά δυο κλινών ΜΕΘ με όλο τον εξοπλισμό και σκοπεύει να δώσει άλλα 10.000 ευρώ στην Τήλο, γιατί όπως είπε «εδώ με το παραμικρό τους στέλνουν στη Ρόδο, για θέματα υγείας».

Όπως ανέφερε ο ίδιος «το σπίτι μου, εδώ στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, το 2011 το δώρισα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, με συμβολαιογραφική πράξη να ‘ρχονται τα παιδιά και να μένουν όταν πεθάνω. Έκανα με τέτοιο τρόπο τη συμβολαιογραφική πράξη, ώστε να μην βρεθεί κανείς να το πουλήσει, να το χαίρονται τα παιδιά, αφού δεν κάναμε δικά μας τέκνα».

Ο κύριος Γιάννης ταξίδεψε σε Ατλαντικό, Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό για 17 χρόνια, δουλεύοντας ως πρώτος μάγειρας. Σήμερα ζει από τη σύνταξη του ΝΑΤ μαζί με τη σύζυγό του. Όπως αναφέρεται στην πρόσφατή του συνέντευξη, ο πρώην ναυτικός «βάζει όλο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσει το ενοίκιο κάποιου, τα φάρμακα κάποιου άλλου». Ο 77χρονος συνταξιούχος με το μεγαλείο ψυχής δηλώνει ότι «με θέληση γίνονται όλα. Όσο είμαι στη ζωή και υπάρχει η δυνατότητα, θα είμαι αρωγός».

Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ