Προτάσεις δώρων από το «The Macalan» για τη Μέρα του Πατέρα

Ήρθε και πάλι η Μέρα του Πατέρα (20/6), αυτού του super ήρωα (σου). Κι εσύ, όπως κάθε χρόνο, προσπαθείς να σκεφτείς τι είναι αυτό που θα μπορούσες να του προσφέρεις για να τον εκπλήξεις ευχάριστα.

Article featured image
Article featured image


Αν και ο ίδιος πάντα αρνείται να «συνεργαστεί», επιμένοντας όπως κάθε χρόνο ότι δεν θέλει κάποιο δώρο και ότι η αγάπη σου αρκεί, εσύ ξέρεις πως ένα ωραίο και ευφάνταστο δώρο θα κάνει τον μπαμπά ή τον σύζυγο να χαμογελάσει από ευχαρίστηση.

Αυτό είναι το κλειδί. Η ιδέα για το δώρο που θα πάρεις πρέπει να ‘ναι ευρηματική. Οπότε, ξεχνάμε γραβάτες, αρώματα, πουκάμισα και ότι άλλο διαθέτει σε αφθονία και πάμε να σκεφτούμε κάτι πολύ σπέσιαλ για τη γιορτή του, που θα μπορεί κιόλας να το απολαύσει με την οικογένεια και τους πολύ καλούς του φίλους.

Τι καλύτερο από ένα εξαιρετικό single malt για να δείξεις την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό, και την αξία που δίνεις στον πολύτιμο δεσμό σας;

MAC_2018_TC12_ROCKS_Lifestyle_Photo_RGB.jpg


Ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, που είναι στις 20 Ιουνίου, το The Macallan έχει επιμεληθεί και προτείνει μια επιλογή από εξαιρετικά single malts για δώρα με νόημα. Δώρα που αντικατοπτρίζουν την τέχνη και την αφοσίωση του The Macallan για ποιότητα εδώ και σχεδόν δύο αιώνες, από το 1824.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο κορυφαίο σε αξία single malt ουίσκι διεθνώς; Καλό είναι, χαρίζοντας το δώρο, να δώσεις και μια ωραία πληροφορία στον μπαμπά / σύζυγο, όπως για παράδειγμα ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συλλεκτικά ουίσκι παγκοσμίως και ότι κατέχει το ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι αλκοολούχου ποτού που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στον κόσμο. Ο λόγος για το μπουκάλι Fine and Rare 1926 (του θρυλικού βαρελιού #263 από το οποίο εμφιαλώθηκαν μόνο 40 μπουκάλια), και που πουλήθηκε έναντι περίπου 1,9 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο τον Οκτώβριο 2019.

Και με αυτή την πληροφορία κατά νου, ας δούμε παρακάτω τι προτάσεις δώρων έχουμε για αυτή την τόσο γιορτινή μέρα.


THE MACALLAN DOUBLE CASK 12 YEARS OLD

The_Macallan_12YO_Double_Cask_Bottle_&_Pack_tt.jpg

Το Macallan Double Cask 12 years old έχει ωριμάσει σε αμερικάνικα και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια εμποτισμένα με Olorosso sherry, και είναι ο τέλειος συνδυασμός του κλασσικού Macallan με την αδιαμφισβήτητη γλυκύτητα του αμερικάνικου βαρελιού. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο single malt σε τέλεια ισορροπία, με γεύσεις από μέλι, εσπεριδοειδή και τζίντζερ, και με φυσικό χρώμα όπως όλα τα Macallan.


THE MACALLAN TRIPLE CASK 12 YEARS OLD

The_Macallan_12YO_Triple_Cask_Bottle_&_Pack_tt.jpg

Το Macallan Triple Cask 12 years old έχει ωριμάσει σε αμερικάνικα και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια εμποτισμένα με Olorosso sherry, αλλά επιπρόσθετα και σε αμερικάνικα βαρέλια bourbon. Είναι τρομερά απαλό, ντελικάτο αλλά και πολυσύνθετο single malt, με γεύσεις από εσπεριδοειδή, βανίλια και δρυ.




Οι παραπάνω συσκευασίες έχουν εμπνευστεί από το αποστακτήριο του Macallan, με τη σύγχρονη και την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, αλλά και την εκτίμηση που έχει για την ομορφιά του τοπίου Speyside της Σκωτίας. Είναι συλλεκτικές και κυκλοφορούν σε επιλεγμένα σημεία στην κυπριακή αγορά στην ίδια τιμή με τις βασικές εκδόσεις.




THE MACALLAN CLASSIC CUT 2020 EDITION

MAC_2018_CLASSIC_CUT_700ml_Bottle_and_carton_RGB_tt.jpg

Το Classic Cut 2020 Edition είναι ένα single malt που δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια πλήρη και ενισχυμένη γεύση, και χαρακτηριστικό της συνεχής αναζήτησης του Macallan για το εξαιρετικό, προσφέροντας ένα αξιοσημείωτο ταξίδι γευστικής ανακάλυψης.

Το εξαιρετικό αυτό ουίσκι προσφέρει μια γλυκιά ελαφρότητα που δίνουν τα δρύινα βαρέλια ex-bourbon, συνδυασμένα με το βάθος και την πολυπλοκότητα από τα γνωστά δρύινα βαρέλια sherry του Macallan.

Έχει υψηλότερο ABV (55%,) που επιλέχθηκε ως το βέλτιστο επίπεδο για να αναδεικνύει τον πλήρη χαρακτήρα του συγκεκριμένου single malt και να αποκαλύπτει τις κυρίαρχες νότες βανίλιας, γλυκού πορτοκαλιού και φρέσκου δρυ.


THE MACALLAN ESTATE

MAC-2019-Estate-mood-shot-12_tt.jpg

Αυτό το ξεχωριστό single malt περιέχει σπάνιο απόσταγμα από κριθάρι που καλλιεργείται στο The Macallan Estate, και είναι ένα μοναδικό αφιέρωμα στην κληρονομιά και το σπίτι του Macallan. Το κτήμα Easter Elchies των 485 στρεμμάτων και τα προσεκτικά φροντισμένα χωράφια κριθαριού βρίσκονται στη θρυλική περιοχή Speyside της Σκωτίας, και δίπλα στο αποστακτήριο όπου το Macallan δημιουργεί εξαιρετικά single malts από το 1824.

Ένα πολύπλοκο single malt με νότες εσπεριδοειδών, το Macallan Estate παρουσιάζεται σε ένα εξαιρετικό πακέτο δώρου που περιλαμβάνει μια χειροποίητη πλάκα που αντιπροσωπεύει το σκωτσέζικο τοπίο του σπιτιού του Macallan. Ένα δώρο που πραγματικά οι λάτρεις του ουίσκι θα ήθελαν να εξερευνήσουν.


THE MACALLAN RARE CASK 2020 RELEASE

MAC_2020_Rare_Cask_700ml_Bottle_&_Pack_5000x5000_JPEGtt.jpg

Το Rare Cask έχει πλούσιο χρώμα mahogany red, και παρουσιάζει δύο από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του The Macallan – τα δρύινα βαρέλια sherry και το φυσικό χρώμα.

Αυτό το single malt αποκαλύπτει την αξιοσημείωτη τέχνη και την επιστήμη της επιλογής μοναδικών δρύινων βαρελιών που προσφέρουν ένα ξεχωριστό και περίπλοκο προφίλ γεύσης.

Με έντονη νότα σταφίδας και βελούδινη αίσθηση στο στόμα, αυτό το απίστευτο ουίσκι είναι μια πραγματικά αισθησιακή εμπειρία που προσφέρει την απόλυτη απόλαυση στους γνώστες του ουίσκι, και μια εντύπωση που διαρκεί.

MAC-2020-Classic-Cut-Mood-Photo-LE5000-300dpi-21tt.jpg


Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας του The Macallan, καθώς και όλων των brands της Edrington στην Κύπρο είναι η ACM Christofides LTD.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.themacallan.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ