Κάνε σκηνή!

Είσαι για κάμπινγκ στην Κύπρο; Τέσσερις προτάσεις με κατασκηνωτικούς χώρους, σε θάλασσα και βουνό, για να... κάνεις σκηνή!

Κάνε σκηνή!

Είσαι για κάμπινγκ στην Κύπρο; Τέσσερις προτάσεις με κατασκηνωτικούς χώρους, σε θάλασσα και βουνό, για να... κάνεις σκηνή!

Article featured image
Article featured image

Από τη Δέσποινα Χριστοδούλου


Κεντρική φωτογραφία: Cyprus from Air (από tree camping στο Τρόοδος)

Το κάμπινγκ στην Κύπρο αποτελεί μια δημοφιλή και ιδιαίτερα αγαπημένη καλοκαιρινή -κατά κύριο λόγο- συνήθεια. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, η διαμονή σε μια σκηνή είτε μέσα στο δάσος είτε δίπλα στο κύμα αποτελεί σίγουρα έναν συναρπαστικό και οικονομικό τρόπο διακοπών.

Οι οργανωμένοι κατασκηνωτικοί χώροι προσφέρουν μια σειρά από facilities που ευνοούν τη ξεκούραση και την αναζωογόνηση. Οι πλείστοι κατασκηνωτικοί χώροι στο νησί έχουν όλα τα απαραίτητα για ξέγνοιαστες και άνετες διακοπές.

Πάρε την παρέα σου (ή απλώς το ταίρι σου) και ζήσε την περιπέτεια στην κυπριακή φύση, με μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Πιο κάτω θα βρεις τέσσερις επιλογές για μια αξέχαστη εμπειρία κάμπινγκ στην Κύπρο.


στην ΠΑΦΟ

Κατασκηνωτικός Χώρος Πόλης Χρυσοχούς

camping_polis_2.jpg

Τι θα βρεις:

Ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς βρίσκεται σε παραλία με άμμο, 800 μέτρα από την πόλη. Οι κατασκηνωτές μπορούν να απολαύσουν βόλτες σε μονοπάτια της φύσης. Οι εγκαταστάσεις στον χώρο περιλαμβάνουν αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντους και δωρεάν WI-FI. Η παραλία διαθέτει κρεβατάκια θαλάσσης και ομπρέλες για ενοικίαση. Στον παραλιακό χώρο υπάρχουν ναυαγοσώστες με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό, ενώ επίσης παρέχεται πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες.

Κόστος:

  • 3€ ανά άτομο την ημέρα
  • 4€ η σκηνή την ημέρα
  • Για παιδιά κάτω των 10 ετών, 2.20€ την ημέρα
  • Για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος πληρώνεις επιπλέον 3.50€. Υπάρχει 20€ προκαταβολή για τον πυλώνα

Πληροφορίες: 26 815080


στη ΛΕΜΕΣΟ

Κατασκηνωτικός Χώρος Κάλυμνος (Ακτή του Κυβερνήτη)



Τι θα βρεις:

Ο κατασκηνωτικός χώρος Ακτή του Κυβερνήτη βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, ενώ αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκηνωτικό χώρο του νησιού. Ο χώρος παρέχει όλα τα απαραίτητα, όπως, τουαλέτα, ντους, ζεστό νερό, ψησταριά, αλλά και μια κοινόχρηστη κουζίνα.

Κόστος:

  • 2.75€ ανά άτομο την ημέρα
  • 3.75€ η σκηνή ανά ημέρα
  • Για παιδιά κάτω των 10 ετών η χρέωση είναι στη μισή τιμή
  • Για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος πληρώνεις επιπλέον 2€ την ημέρα

Πληροφορίες: 25 632300


στο ΤΡΟΟΔΟΣ

Κατασκηνωτικός Χώρος Τροόδους

15682558_10208413671481079_788081862_o.jpg

πηγή φωτογραφίας


Τι θα βρεις:

Ο κατασκηνωτικός χώρος Τροόδους είναι ο μεγαλύτερος στην ορεινή Κύπρο και βρίσκεται 1 χιλιόμετρο από την Πλατεία Τροόδους. Βρίσκεται στον δρόμο Τροόδους - Κακοπετριάς. Στον χώρο υπάρχει ντους, νιπτήρες, πλυσταριό και τουαλέτες, ενώ στη είσοδο του χώρου λειτουργεί εστιατόριο. Μέσα στον κατασκηνωτικό χώρο υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία για ψήσιμο σε ψησταριά και άναμμα φωτιάς.

Κόστος:

  • Για 3 άτομα σε μία σκηνή η χρέωση είναι στα 5€ ανά ημέρα
  • Για τα τροχόσπιτα είναι στα 130€ ανά μήνα

Πληροφορίες: 25 420205 / 25 470903


στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Κατασκηνωτικός Χώρος Πλατανιών


Τι θα βρεις:

Ο κατασκηνωτικός χώρος βρίσκεται στον δρόμο Κακοπετριάς - Τροόδους, κοντά στον δασικό σταθμό Πλατανιών. Παρέχει κοινόχρηστες τουαλέτες, ντους, πόσιμο νερό, χώρο φωτιάς για ψήσιμο και κουζίνα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Κόστος:

  • 2€ ο υπνόσακος ή μία μικρή σκηνή ανά ημέρα (Κάλυψη χώρου < 5m²)
  • 3€ η σκηνή ανά ημέρα ( 5m² εώς 20m²)
  • 5€ το τροχόσπιτο ανά ημέρα (Κάλυψη χώρου εώς 60m²)

Πληροφορίες: 22 608520


117994583_3401410353312750_5559221526642801388_n.jpg
Φωτογραφία: Cyprus from Air (από tree camping στο Τρόοδος)


COVID era

Τι ισχύει βάσει πρωτοκόλλου στις κατασκηνώσεις

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αντίσκηνων ή τροχόσπιτων που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες είναι τα 4 μέτρα. Οι κατασκηνωτές πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό και θα πρέπει να γίνεται χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου για όλα τα πρόσωπα 12 ετών και άνω, στην περίπτωση που συναντιούνται διαφορετικές ομάδες στα αντίσκηνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Μάθε επίσης…

Αρκετοί κατασκηνωτικοί χώροι στο νησί δεν θα λειτουργήσουν για το φετινό καλοκαίρι. Επίσης, κάποιες από τις τιμές που αναφέρονται ενδέχεται να αλλάξουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ