Και εμβόλια χωρίς ραντεβού από την Πέμπτη;

Στην προσπάθεια να εμβολιαστεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, ιδιαίτερα ανάμεσα στις νεαρές ηλικίες, το Υπουργείο Υγείας, κατά πάσα πιθανότητα θα βάλει σε εφαρμογή και τα «Walk In» κέντρα εμβολιασμού, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προσέχονται χωρίς ραντεβού.

Article featured image
Article featured image

Σε αυτά τα κέντρα θα δίδεται στους πολίτες η δυνατότητα εμβολιασμού χωρίς ραντεβού, μια πρακτική που έχει τεθεί σε εφαρμογή και σε άλλες χώρες.

Εκτός απροόπτου, οι μονάδες «Walk In», θα βρίσκονται σε υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα και θα λειτουργούν Δευτέρα με Σάββατο, από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Στόχος είναι να εμβολιαστεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νεαρούς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από την ηλικιακή ομάδα 16-17, μέχρι τις 8 Ιουλίου, εμβολιάστηκε με την 1η δόση μόλις το 13,3%, ενώ όπως ανέφερε χθες ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, ανάμεσα στους νέους ηλικίας 18-30 το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται μόλις σε 30%.

Επιπλέον, ο Δρ. Κωστρίκης ανέφερε το εξής: Από τη στιγμή όμως που γίνεται μια οικουμενική προσπάθεια, καθώς η πανδημία δεν είναι πρόβλημα μόνο της Κύπρου, θα είναι έγκλημα αν φτάσουμε στο σημείο να πετάξουμε εμβόλια στην Κύπρο. Θα πρέπει να τους δώσουμε μια ημερομηνία, λέγοντας για παράδειγμα πως, αν δεν εμβολιαστείτε μέχρι το τέλος του Ιούλη ή μέχρι το τέλος του Αυγούστου, αυτά τα εμβόλια που αγόρασε η Κυπριακή Δημοκρατία για εσάς πρέπει να δοθούν σε χώρες που είναι έτοιμοι να εμβολιαστούν.


Διαβάστε περισσότερα παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ