O Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε κάτι πολύ σπουδαίο για τον εγωισμό και τη σεμνότητα

Και ίσως αυτή του η δήλωση να εξηγεί γιατί βρίσκεται στην κορυφή.

Article featured image
Article featured image


Για το ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι παικταράς, δεν χρειάζεται καμιά επιπλέον επιβεβαίωση. Το ότι είναι και υπέροχος τύπος, και αυτό το απέδειξε πολλάκις. Χθες, μετά τον νικηφόρο αγώνα της ομάδας του, ο «Greek Freak» έκανε δηλώσεις και το France 24 έγραψε περίπου τα εξής στον τίτλο του ρεπορτάζ του: «Ελληνική φιλοσοφία - Ο Γιάννης μένει ταπεινός στους τελικούς του NBA», συνεχίζοντας μέσα στο κείμενο: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε περισσότερο σαν Έλληνας φιλόσοφος παρά σαν αστέρας του NBA και η σοφία του όσον αφορά στο να ζεις τη στιγμή ίσως είναι και αυτή που μπορεί να οδηγήσει τους Μπακς στην κατάκτηση του τίτλου».

Και την άποψή τους αυτή φαίνεται πως ενστερνίστηκαν πολλοί οπαδοί του κορυφαίου μπασκετικού πρωταθλήματος. Και πώς να μην το κάνουν άλλωστε, αφού η απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «εγώ» του, ήταν η καλύτερη απόδειξη (και) για την ποιότητα του χαρακτήρα του.

«Είσαι 26 ετών και, ξέρεις, έχω καλύψει πολλούς παίκτες που δεν είχαν καταφέρει να τιθασεύσουν τον εγωϊσμό τους πριν από τα 30 τους χρόνια. Θέλω να πω, ποιος σου έμαθε τη σημαντικότητα αυτού, αλλά και πώς να είσαι σε θέση να το χειρίζεσαι», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και η απάντηση του Αντετοκούνμπο ήταν για ακόμα μια φορά εξαιρετική.

«Νομίζω ότι θα απαντήσω πως ήταν η ζωή (που με δίδαξε). Συνήθως -από την προσωπική μου εμπειρία- όταν σκέφτομαι ότι έκανα αυτό, κατάφερα το άλλο, έβαλα 30 πόντους, συνήθως την επόμενη φορά παίζεις χάλια, είσαι απαίσιος. Έχω, λοιπόν, την εξής νοοτροπία: όταν εστιάζεις στο παρελθόν, αυτό είναι ο εγωισμός, λες “κοίτα τι έκανα”. Από την άλλη, όταν εστιάζεις στο μέλλον, σε κυριεύει η έπαρση. Λες: “Στο επόμενο παιχνίδι, θα κάνω αυτό κι αυτό, το ένα και το άλλο, θα κυριαρχήσω”. Εγώ προσπαθώ να εστιάσω στο παρόν. Αυτό είναι σεμνότητα. Θεωρώ ότι είχα ανθρώπους στη ζωή μου που με βοήθησαν σε αυτό. Αλλά είναι μια δεξιότητα, την οποία προσπαθώ να τελειοποιήσω. Προς το παρόν λειτουργεί, οπότε δεν θα σταματήσω να το κάνω», υπογράμμισε.

«Προσπαθώ να επικεντρωθώ στη στιγμή, στο παρόν. Αυτό σημαίνει ταπεινότητα. Δεν έχω καμία προσδοκία. Πηγαίνω εκεί έξω, απολαμβάνοντας το παιχνίδι, ανταγωνιζόμενος σε ένα υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ