Σύντομα θα φορτίζουμε το κινητό με τα δάχτυλα του χεριού

Στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο ανέπτυξαν ειδική συσκευή.

Article featured image
Article featured image

Με μια ειδική πραγματικά μικρή συσκευή που εφηύραν επιστήμονες από την Καλιφόρνια, η φόρτιση του κινητού θα μπορεί πραγματικά να γίνει ακόμα πιο εύκολη.

Η ειδική συσκευή, θα τοποθετείται στις άκρες των δακτύλων, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Μάλιστα, η συσκευή θα χρησιμοποιεί τον ιδρώτα του ατόμου, για να παραγάγει ηλεκτρικό φορτίο, όσο απαιτείται για τη φόρτιση ενός κινητού ή ενός έξυπνου ρολογιού.

Η συσκευή που είναι κατασκευασμένη από ηλεκτρόδια άνθρακα με έζυμα, αντιδρά με το γαλακτικό οξύ και το οξυγόνο του ιδρώτα και παράγει ηλεκτρισμό από το σώμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άκρες των δακτύλων εκκρίνουν έως και 1.000 φορές περισσότερο ιδρώτα σε σχέση με άλλα μέρη του σώματος.

Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια 10 ωρών ύπνου, στην άκρη ενός μόνο δακτύλου παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να φορτίζει ένα ρολόι για 24 ώρες. Η συσκευή αυτή περιλαμβάνει επίσης ένα μικροτσίπ, το οποίο ενεργοποιείται με την άσκηση μικρής μόνον πίεσης και παράγει επιπλέον ηλεκτρικό φορτίο, όταν για παράδειγμα ο χρήστης χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του ή γράφει μήνυμα στην οθόνη του ή όταν παίζει πιάνο. Εκτιμάται ότι αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιείται στο μέλλον κατά κόρον για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων και βιομετρικών ρολογιών.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ