«Προτιμώ να εμπιστευτώ την επιστήμη παρά ό,τι διαβάζω από το Facebook»

Ο Ματ Ντέιμον μίλησε για το εμβόλιο και για τον δισταγμό που εκφράζει μερίδα ανθρώπων απέναντι στον εμβολιασμό.

Article featured image
Article featured image

Σε συνέντευξή του για το επερχόμενο «Stillwater» στο Yahoo Entertainment εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μία προσωπική επιλογή, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν μπορεί να υποτιμήσει τους λόγους που μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν το εμβόλιο.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έχουν οι άνθρωποι και δεν θέλω να τους υποτιμήσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Για μένα, είναι δύσκολο», δήλωσε εξηγώντας πως έχει μερικούς φίλους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο καθώς χαρακτηρίζονται ανοσοκατεσταλμένοι. Ωστόσο, όπως σημείωσε «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βασιστούν σε εμάς τους υπόλοιπους για να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. «Αντιμετωπίζω από αυτή την οπτική γωνία αυτό το θέμα» ανέφερε.

Παράλληλα, μίλησε για μία προσωπική επιλογή λέγοντας πως αυτό είναι η ομορφιά της Αμερικής. «Είναι μια ελεύθερη χώρα. Κανένας από εμάς δεν θα έπρεπε να δεχτεί κάτι διαφορετικό» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος εμπιστεύεται την επιστήμη, παρά το Facebook. «Προτιμώ να εμπιστευθώ την επιστήμη παρά κάτι που διαβάζω στο Facebook», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ματ Ντέιμον την περίοδο της καραντίνας είχε συμμετάσχει μαζί με το καστ του «Contagion» σε καμπάνιες υπέρ των μέτρων που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της covid-19. Σήμερα, ο διάσημος ηθοποιός εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν καλύτερο τα μέτρα στην αρχή της πανδημίας να ήταν πιο εντοπισμένα στο τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον, παρά στο τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας ατομικά». «Είναι θέμα οπτικής γωνίας, αν κοιτάς την πανδημία ως κάτι που συμβαίνει σε σένα ή κάτι που συμβαίνει σε όλους εμάς», είπε.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ