Κινέζος αρσιβαρίστας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ισορροπώντας με το ένα πόδι στο επολέ Ζετέ [ΒΙΝΤΕΟ]

«Γνωρίζω πως ίσως φαίνεται διασκεδαστικό, αλλά συμβουλεύω τους υπόλοιπους αθλητές να μην το προσπαθήσουν, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού».

Article featured image
Article featured image

Με έναν απίστευτο τρόπο έφτασε στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κινέζος αρσιβαρίστας Φαμπίν Λι.


Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης από την Κίνα, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του στα 166 κιλά στο επολέ ζετέ και την κατηγορία των 61 κιλών, σήκωσε το ένα του πόδι για να βρει ισορροπία και κατάφερε να εκτελέσει άρτια την προσπάθειά του. Τελικά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σηκώνοντας 172 κιλά σε αυτή την κατηγορία, κάτι το οποίο αποτελεί και ολυμπιακό ρεκόρ.


Ο 28χρονος έκανε το κοινό να γελάσει με αυτή του την κίνηση, ενώ και ο ίδιος χαμογέλασε όταν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του.




Αργότερα, ο Λι είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Ηταν ένα στιγμιαίο λάθος. Σχεδόν έχασα την ισορροπία μου, αλλά ήμουν καλά προετοιμασμένος για μια τέτοια εξέλιξη». Πάντως, στη συνέχεια αποθάρρυνε τους συναθλητές του να επιχειρήσουν κάτι ανάλογο: «Γνωρίζω πως ίσως φαίνεται διασκεδαστικό, αλλά συμβουλεύω τους υπόλοιπους αθλητές να μην το προσπαθήσουν, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού».


Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το ολυμπιακό ρεκόρ στο επολέ ζετέ με τα 172 κιλά, έκανε ρεκόρ και στο σύνολο της κατηγορίας του, σηκώνοντας συνολικά 313 κιλά.

Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ