Φωτογράφος με iPhone 5s κέρδισε βραβείο φωτογραφίας το 2021

Φωτογραφία που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο που κυκλοφόρησε το 2013, πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας το 2021.

Article featured image
Article featured image

Το iPhone 5s κυκλοφόρησε το 2013 και μετράει πλέον 8 χρόνια ζωής. Από τότε η Apple έχει κάνει άλματα όσον αφορά το hardware, τις επιδόσεις, την τεχνολογία της οθόνης και φυσικά την τεχνολογία των καμερών. Ωστόσο, το iPhone 5s μόλις κέρδισε ένα βραβείο φωτογραφίας, στον επίσημο διαγωνισμό φωτογραφία για τα iPhone, αποδεικνύοντας ότι το hardware ίσως τελικά να μην παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο στην ποιότητα μιας φωτογραφίας.

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία με τίτλο «The Watchman» η οποία τραβήχτηκε με το iPhone 5s, στο Μεξικό, κέρδισε το βραβείο της τρίτης θέσης στην κατηγορία «Παιδιά» στον παγκόσμιο διαγωνισμό iPhone Photography Awards (IPPA).

Children-3rd-Diego-Moreno-1000x750.jpg


Να αναφέρουμε πως στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας βρίσκεται ο Ιάκωβος Δρακούλης (Ελλάδα), με την παρακάτω φωτογραφία την οποία κατέγραψε με iPhone 11 Pro.

Children-2nd-Iakovos-Draculis-1000x750.jpgΑξίζει να σημειωθεί πως από τις συνολικά 54 φωτογραφίες που βραβεύτηκαν, μόλις εφτά καταγράφηκαν με τη σειρά iPhone 12, κάτι που σημαίνει πως οι 47 υπόλοιπες φωτογραφίες καταγράφηκαν από παλαιότερα μοντέλα, που περιλαμβάνουν τα X, XR, iPhone 7 κλπ.

Μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις πανέμορφες φωτογραφίες του διαγωνισμού παρακάτω, ενώ για να τις δείτε όλες πατήστε ΕΔΩ.


Πηγή: unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ