212 άτομα υπογράφουν και στέλνουν επιστολή στον ΠΙΣ για τους γιατρούς που αντιτίθεται στον εμβολιασμό

Την επιστολή υπογράφουν 212 άτομα, ανάμεσα τους γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτές, πολιτικά πρόσωπα, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, αρχιτέκτονες, βιολόγοι, ψυχολόγοι, ηθοποιοί, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

Article featured image
Article featured image

«Θεωρούμε ότι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι υπόθεση όλων των πολιτών», αναφέρεται στο συνοδευτικό email μέσω του οποίου η επιστολή έφτασε στα ΜΜΕ.

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή:

Αξιότιμοι,

επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με το φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και καιρό από κάποια μέλη σας. Μια μικρή μερίδα γιατρών αντιτίθεται στον εμβολιασμό για τον COVID-19, εκφράζοντας τις απόψεις της δημόσια, απόψεις που στερούνται επιστημονικής βάσης και έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΠΙΣ, αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Αυτές οι θέσεις έχουν ως αποτέλεσμα συμπολίτες μας να αρνούνται να εμβολιαστούν, αφού θεωρούν ότι η βαρύτητα του λόγου των συγκεκριμένων γιατρών υπερισχύει αυτής των επίσημων οργανισμών υγείας.

Στον Κώδικα Ιατρικής Επαγγελματικής Δεοντολογίας του Συλλόγου σας (Ιατρική Ηθική), στο έκτο κεφάλαιο ( Πληροφόρηση– Αυτοπροβολή – Διαφήμιση και μέσα μαζικής επικοινωνίας), αναγράφεται ότι: «Ο ιατρός έχει καθήκον να μεταδίδει τις τελευταίες εξελίξεις και προόδους στην ιατρική διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη στο ευρύτερο κοινό με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του. Αυτό θα πρέπει να γίνεται με αντικειμενικό τρόπο χωρίς να προβάλλει μόνο τις δικές του θέσεις όταν υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις πάνω στο υπό συζήτηση θέμα...».

Ποια η θέση του ΠΙΣ σε αυτή την κατάσταση; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη των όσων λένε οι συγκεκριμένοι; Ποιος θα προστατεύσει τον απλό πολίτη που ίσως δεν έχει την απαραίτητη κριτική σκέψη ή έχει κουραστεί από την μακρά περίοδο της πανδημίας και θέλει με κάποιο τρόπο να αντιδράσει;

Θεωρούμε ότι είστε ο αρμόδιος φορέας ο οποίος οφείλει να φέρει τα μέλη της προ των ευθυνών τους και ότι θα πρέπει να πράξετε τα δέοντα το συντομότερο δυνατόν.

*Αναφέρεται, τέλος, στο email ότι τα ονόματα των υπογραφόντων έχουν κοινοποιηθεί μόνο στον ΠΙΣ και δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ