Στην Ελλάδα είχαμε την πρώτη προφυλάκιση άνδρα, ένοχου για ζωοκτονία

Ιστορική ημέρα!

Article featured image
Article featured image

Στη φυλακή οδηγήθηκε 23χρονος άνδρας, που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και ομολόγησε ότι κατακρεούργησε μια γάτα, στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας πλησίον της οδού Παπαφλέσσα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό κεκτημένο του φιλοζωικού κινήματος της Ελλάδας, όταν από τον περασμένο Νοέμβριο η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα, καθώς είναι η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στη χώρα. Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

«Ο νεαρός κατηγορούμενος αποτελεί το πρώτο παράδειγμα και το πρώτο ουσιαστικό μήνυμα που στέλνει η Δικαιοσύνη πως το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο αναβάθμισε σε κακούργημα τη θανάτωση και κακοποίηση ζώου, δεν αστειεύεται», σημειώνει το Δικαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζοντας ότι: «Αντίθετα, κόβει τα ‘αστεία’ για όσους μπορεί να θεωρούν αστείο ή ήσσονος σημασίας την ζωή ενός ζώου, γεγονός που σημαίνει πως αυτό που έλειπε τόσο καιρό ήταν προφανώς η πολιτική βούληση για να γίνει πράξη η προσπάθεια προστασίας των ζώων».


Ο νεαρός κατηγορούμενος εθεάθη από περιοίκους να περπατά, γεμάτος αίματα, έχοντας στα χέρια του μια δολοφονημένη γάτα και μια αυτοσχέδια λεπίδα. Σύμφωνα με την Έλενα Αρβανίτη, δικηγόρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο), οι αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη.

Ο 23χρονος, όπως αναφέρει το zoosos.gr, κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή. Την Τετάρτη 28/07/21, προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή, και λίγο μετά τις 12:30 διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ