Αμερικανοί ξιφομάχοι φόρεσαν ροζ μάσκες, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της γυναικείας κακοποίησης

Σε έναν κόσμο γεμάτο «άντρες», κάποιοι επιλέγουν να «ξιφομαχούν» για όλους τους σωστούς λόγους.

Article featured image
Article featured image


Με ροζ μάσκες εμφανίστηκαν τρία από τα τέσσερα μέλη της ομάδας ξιφασκίας των ΗΠΑ στο ομαδικό επέ. Η πράξη τους ήταν συμβολική, θέλοντας ουσιαστικά να στείλουν μέσω αυτής ένα ηχηρό μήνυμα κατά της γυναικείας κακοποίησης, τη στιγμή που το τέταρτο μέλος της ομάδας αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Άλεν Χάτζιτς κατηγορείται για απόπειρα βιασμού από τρεις γυναίκες και είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατάφερε, όμως, να κάνει έφεση, την οποία κέρδισε και έτσι μετέβη στο Τόκιο, για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.



Οι φερόμενες ως θύματα του Χάτζιτς κατήγγειλαν ότι τα συμβάντα είχαν γίνει το 2013 και 2015. Ο δικηγόρος του αθλητή δήλωσε στους New York Times ότι ο πελάτης του είναι αθώος, επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι ο Χάτζιτς είχε αποβληθεί για έναν χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια λόγω υπόθεσης σεξουαλικής φύσης.

Έτσι, οι τρεις Αμερικανοί ξιφιστές, οι Τζέικ Χόιλ, Κέρτις ΜακΝτόναλντ και Γιεσέρ Ραμίρεζ, κατέβηκαν στους αγώνες φορώντας ροζ μάσκα, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή του Χάτζιτς στην Ολυμπιακή Ομάδα. Ο Χάτζιτς πάντως δεν αγωνίστηκε ποτέ στο ομαδικό (ήταν αναπληρωματικός), και ήταν ο μόνος που κατέβηκε φορώντας μαύρη μάσκα, αφού αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του. Χάριν της ιστορίας, οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από την Ιαπωνία. Κέρδισαν, ωστόσο, αλλού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ