Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Αχαΐα

Εκκενώθηκαν χωριά και κατασκήνωση, ενώ σπίτια κάηκαν ολοσχερώς.

Article featured image
Article featured image


Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας. Απομακρύνθηκαν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα και παιδιά από κατασκήνωση, ενώ στο σημείο έσπευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αχ3.jpg


Αχ.jpg


Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα, έθεσε σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας. Παράλληλα, η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για την προληπτική εκκένωση δύο ακόμη κοινοτήτων, των Καμάρων και του Λαμπιρίου. Όπως αναφέρεται μάλιστα, οι φλόγες στη Ζήρια στο ύψος της εκκλησίας έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

ΑΧ8.jpg


Αχ2.jpg



Μεταφέρονται άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα - Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Ήδη μάλιστα, σκάφος του λιμενικού μεταφέρει άτομα από τις παραλίες της περιοχής των Καμαρών και του Λαμπιρίου, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους λόγω του καπνού.

Παράλληλα, με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Αχ6.jpg


ΑΧφ.jpg



Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 8 Ε/Π (το ένα ως συντονιστικό) και 8 Α/Φ.

Πυροσβεστικό Πλοιάριο από το 2ο Π.Σ. Λιμένα Πατρών και 2 λέμβοι από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. περιπολούν την παραλιακή περιοχή της Αιγιαλείας και συνδράμουν στην απομάκρυνση ατόμων. Συνδρομή παρέχουν το Λ.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ